[Žinios trumpai] Karo nusikaltėlių medžioklė prasideda: pirmasis okupantas stos prieš teismą dėl civilio nužudymo Ukrainos Sumų srityje  ()

Kijevo generalinis prokuroras trečiadienį paskelbė, kad Ukraina pradės savo pirmąjį karo nusikaltimų teismą – į teismą atsives 21 metų rusų karį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-12 [Žinios trumpai] Karo nusikaltėlių medžioklė prasideda: pirmasis okupantas stos prieš teismą dėl civilio nužudymo Ukrainos Sumų srityje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vadimas Šišimarinas kaltinamas mirtinais šūviais iš automatinio šautuvo pro automobilio langą, nužudęs neginkluotą 62 metų civilį asmenį, kad šis negalėtų būti automobilio pagrobimo liudytoju, teigiama prokuratūros pranešime.

Po to, kai vasario 28 d. jo karinė vilkstinė Šiaurės Ukrainoje, Sumų srityje, buvo sunaikinta, Šišimarinas prisijungė prie kitų keturių bėgančių karių ir pavogė automobilį už Chupakhivkos kaimo, priduriama pranešime.

Civilis, kurio pavardė neskelbiama, dviračiu važiavo kelio pakraštyje netoli nuo savo namų, pranešė tarnyba.

„Vienas iš kariškių įsakė kaltinamajam nužudyti civilį asmenį, kad šis apie juos nepraneštų“, – teigiama prokurorės Irynos Venediktovos pranešime.

„Vyras mirė vietoje, vos už kelių dešimčių metrų nuo savo namų“, – priduriama jame.

 

Sulaikytam Rusijos karininkui gresia įkalinimas iki gyvos galvos dėl kaltinimų karo nusikaltimais ir tyčiniu nužudymu.

Prokuratūra išplatino neryškią Šišimarino nuotrauką, tačiau nepaaiškino, kaip jis buvo sulaikytas Ukrainoje ir kas nutiko kitiems jo grupės nariams tariamo nužudymo metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()