[Žinios trumpai] Ukraina sudavė absoliutų smūgį priešui ir pasiekė esminę pergalę dėl išgyvenimo: karas persikėlė į antrąjį etapą  ()

Ukrainos gynybos ministerija praneša, kad karas Ukrainoje perėjo į antrąjį etapą - kas laukia ukrainiečių?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministro pavaduotojos Gannos Maliar teigimu, per pirmąją karo fazę rusams nepavyko pasiekti savo tikslų. Tačiau antrasis karo etapas ukrainiečiams bus labai nelengvas ir ilgas. Ministro pavaduotoja ramina - jo pabaigoje laukia visų Ukrainos teritorijų išvadavimas.

„Pirmosios karo fazės pradžioje, priešui nepavyko pasiekti savo tikslų. Pirmoje fazėje tikslas buvo Kyjivo užgrobimas, todėl priešas naudojo elitinius dalinius. Ir mes kalbame apie didžiulius skaičius, beveik 24 batalionų taktinių grupių koncentraciją“, Maliar kalbėjo apie rusų specialiąsias pajėgas, desantininkus ir jūrų pėstininkus, pasiųstus link Kyjivo.

„Pirmoje fazėje Ukrainos ginkluotosios pajėgos priešui sudavė didelį smūgį - pirmoji fazė baigėsi Ukrainos pergale, nes priešui nepavyko pasiekti savo tikslų. Po didvyriško Kyjivo ir Kyjivo regiono gynimo, karas perėjo į antrąją fazę, nes priešui reikia formuoti naujus tikslus, naudoti kitą taktiką ir strategiją“, teigė Gynybos ministerijos atstovė.

 

Maliar patvirtino, kad Rusija vis dar turi išteklių ir technikos, gali mobilizuoti žmones karui ir tai gali prasidėti per ateinančias savaites. Ukrainos laukia ilgas ir sudėtingas antrasis karo etapas, per kurį Ukrainos ginkluotosios pajėgos bandys išvaduoti visas teritorijas iki pripažintų Ukrainos sienų. Reikėtų priminti, kad į šią teritoriją įeina ir Donbasas, ir Krymas.

(79)
(2)
(77)

Komentarai ()

Susijusios žymos: