[Žinios trumpai] JK žvalgyba: Rusija į Severodonetsko puolimą mes visus savo „Terminatorius“ - prognozuoja, kuo tai baigsis  ()

„BMPT Terminator“ - tai stipriai šarvuota ir gausiai ginkluota tankų paramos mašina, naudojama nuo 2011 metų. Dabar rusų „Terminator“ mašinos kovos dėl Severodonecko.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-22 [Žinios trumpai] JK žvalgyba: Rusija į Severodonetsko puolimą mes visus savo „Terminatorius“ - prognozuoja, kuo tai baigsis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai paskelbė Jungtinės Karalystės žvalgyba, kuri teigia, kad vienintelė aktyvi „Terminator“ grupė buvo pasiųsta į Severodonecką. „Terminator“ naudoja tik Centrinė Pajėgų Grupė („Центральная группа войск“), kuri pirmoje invazijos stadijoje netoli Kyjivo patyrė rimtų nuostolių. Tai rodo, kad Severodoneckas yra labai svarbus, bet sunkiai įveikiamas taškas.

„Terminator“ buvo sukurtas, kai Rusija Čečėnijos kare įsitikino, kad jos pagrindiniai kovos tankai ir pėstininkų kovos mašinos miestuose yra labai pažeidžiamos. „Terminator“  sveria 48 tonas - ši 7,2 metrų ilgio ir 3,8 metrų pločio kovos mašina yra rimtai šarvuota. Be to, ji turi stiprią ginkluotę - 4 „Ataka T“ raketų paleidimo įrenginius, 2 30 mm automatines patrankas, 2 30 mm granatsvaidžius, 1 7,62 mm kulkosvaidį. Mašinoje dirba 5 žmonių įgula.

„Terminator“ yra galinga ir pajėgi kovos mašina, galinti padėti apginti pažeidžiamus tankus ir senesnę techniką. Tačiau stebuklų nebūna - „Terminator“ nėra atsparus prieštankinėms raketoms. Ukrainiečiams reikės keisti taktiką, bet manoma, kad Severodonecke pasirodys iki 10 tokių mašinų.

 

Gegužės 21 dieną rusų pajėgos vienu metu iš keturių krypčių puolė Severodonecką, bet patyrė didelių nuostolių ir atsitraukė. Egzotiškieji „Terminator“ didelės įtakos čia neturės, nors ukrainiečiams gali tekti imtis ypatingos taktikos jų medžioklei.

(97)
(2)
(95)

Komentarai ()