[Žinios trumpai] Rusai nepasikeitė net per karą: saugumo kameros užfiksavo, kaip okupantų karininkas iš savo dalinio vagia net 120 000 USD kainuojantį ginklą  ()

Remiantis nepriklausomos Rusijos žiniasklaidos priemonės „Mediazona“ tyrimu, Rusijos kariai bent vienu atveju apiplėšė ne tik ukrainiečius, bet, kaip pranešama, net savo armiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ataskaitoje buvo cituojamas konkretus atvejis, balandžio 29 d., kai įtariamas Rusijos karininkas buvo matomas filmuotoje medžiagoje, kai į siuntų patikros punktą Rusijos Valuikų mieste, esančiame už kelių km nuo Ukrainos sienos, buvo atnešta dėžė su, atrodo, „Orlan“ dronu.

Rusija savo kare Ukrainoje naudoja bepiločius orlaivius „Orlan-10“, pranešė „Mediazona“, nurodydama, kad karininkas galėjo pavogti įrenginį iš savo armijos.

„Mediazona“ teigė, kad ji peržiūrėjo filmuotą medžiagą iš siuntų patikros punkto, kurioje matyti, kaip dronas sveriamas ir matuojamas. Tada kapitonas ir kiti kariškiai nunešė dėžę gilyn į biurą. Naujienų agentūra teigė negalinti atsekti akivaizdaus drono atvykimo į paskirties vietą.

Prasidėjus Rusijos ir Ukrainos karui vasario pabaigoje, Ukraina apkaltino Rusijos pajėgas, kad jos vagia ir net bandė parduoti asmeninį turtą, prisiplėštą per invaziją.

„Mediazona“ ataskaitoje nenurodyta, ar gali būti didesnis Rusijos karių, plėšiančių savo armiją, veikimo modelis. Tačiau tyrimas išryškino tai, ką apibūdino kaip „nenormalų Rusijos kariuomenės siuntų padidėjimą“, kuris sutapo su karo pradžia, naudojant siuntų bendrovę SDEK.

 

„Mediazona“ nustatė „įtartinus paketus“, kuriuos siunčia SDEK, atsižvelgdama į atitinkamą jų svorį, kada ir kur jie buvo išsiųsti, ir siuntų modelius, susijusius su karo raida.

Pagrobta rusiška įranga, tokia kaip „Orlan-10“, gali turėti didelę kainą. Pentagonas apskaičiavo, kad dronas ir antžeminė įranga gali kainuoti nuo 87 000 iki 120 000 USD.

Valuikai yra vienas iš kelių SDEK siuntimo punktų, kurį „Mediazona“ teigė stebinti visą parą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(0)
(49)

Komentarai ()