[Žinios trumpai] Sovietų atakos lėktuvai „Su-25“ ir sraigtasparniai „Mi-17“ į Ukrainą atkeliavo išardyti dalimis: kas čia nutiko?  ()

Ukrainai labai reikia geresnės ginkluotės - Rusija vis dar turi daugiau ginklų. Tačiau pagalba jau atkeliauja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainą pasiekė atakos lėktuvai „Su-25“ ir sraigtasparniai „Mi-17“. Tai - sovietmečiu pagaminti ginklai. Kas juos siuntė ir kiek orlaivių Ukraina gavo, nėra skelbiama. Tačiau anksčiau tokių ginklų žadėjo Čekija, o ir kitos buvusios Rytų bloko šalys jų turi. Čekija savų „Su-25“ nenaudoja nuo 2000 metų, o štai Bulgarija jais vis dar skraido. Tiesa, pernai buvo skaičiuojama, kad Bulgarija turi tik 8 veikiančius „Su-25“.

Situacija su „Mi-17“ yra šiek tiek kitokia - tai yra santykinai populiarus sraigtasparnis, kurį naudoja daugybė Europos šalių. Net ir JAV bei Jungtinė Karalystė turi „Mi-17“ pavyzdžių. 

Tiesa, Ukrainą orlaiviai pasiekė išardyti. Transportuoti juos oru neįsitraukiant į karą yra pakankamai sudėtingas klausimas. Perdavimas antžeminiu transportu yra paprastesnis ir leidžia Europos šalims netapti karo dalyvėmis.

 

Teigiama, kad Europoje jau veikia didelis logistikos centras, skirtas ginklų tiekimai Ukrainai. Jame dirba 110 karinės logistikos specialistų iš 30 šalių.

(33)
(0)
(33)

Komentarai ()