[Žinios trumpai] Putino vieši pasirodymai tik spektaklis! Nuotraukų analizė: „sužeisti Rusijos kariai“ visai ne kariai (Foto)  ()

Kyla klausimų, ar buvo surežisuotas Vladimiro Putino susitikimas su „sužeistais Rusijos kariais“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-28 [Žinios trumpai] Putino vieši pasirodymai tik spektaklis! Nuotraukų analizė: „sužeisti Rusijos kariai“ visai ne kariai (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienį Kremlius pranešė, kad Rusijos prezidentas lankėsi ligoninėje ir aplankė Ukrainos kare sužeistus Rusijos karius.

Kartu su Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu paviešintos nuotraukos rodo, kaip Putinas spaudžia rankas kariams Maskvos Mandryko karo ligoninėje.

Putinas susitiko su ligoninės darbuotojais ir paklausė vieno kario apie jo devynių mėnesių sūnų, kuris, pasak Rusijos lyderio, didžiuotųsi savo tėvu, rašoma televizijos „Rossija 1“ „Telegram“ įraše. Rusijos kariai susidūrė su „mirtinu pavojumi“, todėl su jais turėtų būti elgiamasi kaip su „didvyriais“, sakė Putinas.

Tačiau akyli socialinės žiniasklaidos vartotojai jautė nerimą keliantį déjà vu jausmą. „Putinas susitiko su sužeistu kariu, kuris per keistą sutapimą taip pat buvo gamyklos darbuotojas, su kuriuo jis anksčiau buvo susitikęs“, – tviteryje paskelbė dezinformacijos savanoris Adamas Rangas, stebintis Kremliaus žinutes.

Ukrainos lenktyninių automobilių vairuotojas Igoris Sushko socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė tą pačią nuotrauką su žinute: „Kaip Putinas gali rizikuoti būti įprastų Rusijos žmonių akivaizdoje. Jis to niekada nedaro“.

Daugelį metų sklando spėlionės, ar nuotraukos su Rusijos lyderiu, skirtu paryškinti jo, kaip liaudies žmogaus, įvaizdį, buvo tikri susitikimai, ar scenoje suvaidintos viešųjų ryšių operacijos, kuriose dalyvauja Federalinės apsaugos tarnybos nariai.

 

2021 m. rugpjūtį nepriklausomas naujienų leidinys „Novaja Gazeta“ pranešė, kad Putino apsilankymas cemento gamykloje Rusijos Baškirijos respublikoje galėjo būti sufabrikuotas.

Kai kurie vietiniai pastebėjo, kad trys iš prezidento nuotraukoje šalia Putino pozavusių darbuotojų, vilkinčių ryškias striukes, buvo vietos administracijos darbuotojai.

 

2017 m. rugpjūtį socialinių tinklų vartotojai taip pat pastebėjo panašumą tarp tų, kurie pavaizduoti šalia Putino Jurjevo vienuolyne Novgorodo mieste, ir asmenų, supančių Rusijos lyderį žvejybos ekspedicijoje ir kituose renginiuose.

„Nepaisant didžiulių Putino režimo investicijų į propagandą, kartais stebėtinai lengva pastebėti būdus, kuriais jo pasirodymai žiniasklaidoje buvo suvaidinti“, – sakė Rangas. „Sunku suklastoti autentiškumą, kai, pavyzdžiui, bijai susitikti su paprastais Rusijos piliečiais“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(1)
(31)

Komentarai ()