[Žinios trumpai] Karas prikėlė ginklų gamybą: po 18 metų pertraukos JAV užsakė daugybę „Stingers“  ()

Užsakymas bus įvykdytas per 30 mėnesių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-28 [Žinios trumpai] Karas prikėlė ginklų gamybą: po 18 metų pertraukos JAV užsakė daugybę „Stingers“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Amerikos Valstijos ruošiasi įsigyti didelę „Stingers MANPADS“ partiją, nes valstybė išnaudojo savo rezervą dėl ginklų tiekimo Ukrainai.

Apie tai pranešė „Reuters“, remdamasi vyriausybės šaltiniais.

JAV iš „Raytheon Technologies“, Amerikos daugianacionalinio aviacijos ir gynybos konglomerato,  užsakė 1 468 „Stingers“ vienetų. Konkretaus partijos pagaminimo termino nėra, tačiau manoma, kad užsakymas bus įvykdytas per 30 mėnesių.

Šiuo metu JAV kariai nenaudoja „Stinger“, tačiau nori turėti šių ginklų atsargoje, kol bus sukurtos naujos kartos nešiojamos oro gynybos sistemos. Nuo  Rusijos invazijos pradžios, JAV į Ukrainą išsiuntė 1 400 Stingerių, praneša „Reuters“. Dėl šios priežasties MANPADS atsargos ir išseko.

Balandį „Raytheon Technologies“ generalinis direktorius Gregas Geisas atskleidė, kad JAV Gynybos departamentas pastaruosius 18 metų „Stinger“ neužsakinėjo. 

 

Ukrainos kariuomenė kovose reguliariai naudoja „Stinger MANPADS“. Praėjusią savaitę 95-osios brigados nariai ginklais „nutupdė“ du bepiločius orlaivius. O gegužės 12 d. iš Stinger buvo sunaikintas įsibrovėlių sraigtasparnis Mi-24.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()