[Žinios trumpai] Į nelaisvę patekęs drąsus Azovo karys rusų žurnalistams paaiškino, kas bus, kai Ukraina užims ORDLO (Video)  ()

Karys sustabdė rusų bandymus provokuoti jį klausimais apie masines kapavietes netoli Mariupolio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandistai paskelbė vaizdo įrašą, kuriame Vladislavas Tutchak iš „Azovo“ (šaukinys „Docentas“) atsako į jų klausimus. Karys prisipažino neturintis dėl ko atgailauti, o ORDLO (okupuotos Luhansko ir Donecko teritorijos) gyventojus laiko ukrainiečiais, kurie kol kas turi klaidingas politines pažiūras.

Vaizdo įrašą paskelbė Rusijos žiniasklaida.

Kovotojas teigė, kad jis tiesiogiai nedalyvavo karo veiksmuose, nes yra atsakingas už humanitarinę „Azovo“ pulko plėtros kryptį. Jis skaitė kariams paskaitas apie pasaulio ir Ukrainos karinę istoriją.

Paklaustas, kuo laiko „LLR/DLR“ gyventojus, V. Tutchak atsakė: „Jie ukrainiečiai. Žinoma, tarp jų yra žmonių, kurie klysta su savo pažiūromis. Bet tai ukrainiečiai, kaip ir mes. Anksčiau ar vėliau mes surasime su jais bendrą kalbą.“ Jei taip neatsitiks, tikiuosi, kad mano vaikai ir jų vaikai ras bendrą kalbą“.

Santūrų karį rusai provokavo klausimais apie tariamą masinių kapų atsiradimą prie Mariupolio, kai mieste buvo „Azovo“ pulkas. Tačiau ukrainietis ne ką mažiau ramiai atsakė, kad taip negali būti.

 

 

Į kitą provokuojantį klausimą, ar kovotojas turi už ką atgailauti, jis atsakė: „Ne, visiškai“.

Gegužės 17 dieną Ukrainos gynybos ministerija paskelbė apie „Azovstal“ gamyklos teritorijoje užblokuoto Mariupolio gynėjų gelbėjimo operacijos pradžią.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis tikisi, kad per mainus Mariupolio gynėjai bus paleisti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(70)
(1)
(69)

Komentarai ()

Susijusios žymos: