[Žinios trumpai] Arestovičius perspėja, kad jei pasitvirtins nuogąstavimai, Ukraina karo gali ir nelaimėti  (7)

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius tiki Ukrainos pergale. Tačiau tam, kad ją pasiektų, Ukrainai reikia įrankių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-31 [Žinios trumpai] Arestovičius perspėja, kad jei pasitvirtins nuogąstavimai, Ukraina karo gali ir nelaimėti  (7)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Arestovičius teigia, kad karinė pergalė yra sunkiai įsivaizduojama, jei JAV užlaikys ginklų tiekimą. Prezidento patarėjo teigimu, ilgo nuotolio raketinės artilerijos sistemos yra „būtinos Ukrainos likimui ir nepriklausomybei“. 

Žinoma, kalbama apie HIMARS ir MLRS raketines sistemas, kurios su ATACMS raketomis gali naikinti ir už 300 km esančius taikinius. JAV teigia, kad svarsto šių ginklų perdavimą Ukrainai, bet tai yra didelis klausimas.

Šiomis sistemomis Ukraina galėtų atakuoti taikinius Rusijoje - jau vien tokia galimybė atveria kelią rusų netikros vėliavos operacijoms ar tikroms ukrainiečių atakoms, dėl kurių Rusija apkaltintų JAV. Tiesa, Arestovičius patikino, kad Ukraina šias sistemas naudotų tik savo teritorijos gynybai.

Arestovičius teigia, kad daug tokių sistemų Ukrainai net nereikia. Vos 20 sistemų pakeistų karo eigą. Net ir 300 km nuotoliu veikiančių raketų Arestovičius neprašo - „mums pakaktų ir 70 km“. Tai, žinoma, yra raketų, o ne pačių sistemų klausimas - M270 MLRS ir HIMARS veikimo nuotolis priklauso nuo to, kokiomis raketomis šios sistemos užtaisomos.

 

„Be MLRS tikriausiai galėtume stabilizuoti fronto liniją. Bet rizikuojame prarasti Chersoną, Luhanską, Donecką, dalį Zaporižės regiono“, Arestovičius teigė CNN.

(76)
(8)
(68)

Komentarai (7)