[Žinios trumpai] Rusijos kariuomenė kontroliuoja jau 70% Severodonecko - skelbia, kokia galima tolesnė įvykių eiga  ()

Įnirtingos kovos Rytų Ukrainoje tęsiasi.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-01 [Žinios trumpai] Rusijos kariuomenė kontroliuoja jau 70% Severodonecko - skelbia, kokia galima tolesnė įvykių eiga  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgos šiuo metu kontroliuoja apie 70% Severodonecko,  Rytų Ukrainos mieste įnirtingos kovos tęsiasi.

Tai per „Sky News“ paskelbė Luhansko OVA vadovas Serhijus Gaidai.

Gaidai pripažino, kad pergalė mieste būtų puikus moralinis stimulas Rusijos armijai, pridurdadamas, kad Ukrainos pajėgos gali pasirinkti taktišką sprendimą - traukimąsi iš miesto, kad išgelbėtų gyvybes, ir užimtų geresnes gynybines pozicijas tam, kad užkirstų kelią tolesniam Rusijos veržimuisi.

„Man atrodo, kad nėra prasmės prarasti daug karių, norint susigrąžinti miestą, kuris neturi karinės-strateginės prasmės. Karine prasme miestas neturi reikšmės, nes, pavyzdžiui, gretimas Lysyčansko miestas turi daugiau kalvų ir kariškių pozicijos ten būtų geresnės“, – sakė jis.

Gaidai pažymėjo, kad perginklavus Ukrainos kariuomenę, Ukrainos ginkluotosios pajėgos turės geras galimybes ne tik sustabdyti priešą, bet ir kontratakuoti.

Šiąnakt įsibrovėliai smogė miesto chemijos gamyklai,  vienas iš sviedinių pataikė į cisterną su azoto rūgštimi. Smūgio vietoje pakilo tamsus cheminių medžiagų stulpas.

 

Savo „Telegram“ paskyroje Gaidai informavo, kad 90 procentų Severodonecko pastatų sugriauta, iš kurių 60 procentų jau bus neatstatoma. 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: