[Žinios trumpai] Ukraina paviešino, kas Vakaruose padeda Rusijai - sąraše net Prancūzijos žvalgybos studijų centras  ()

Susipažinkite su karo „ekspertais“, palaikančiais Kremliaus idėjas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija, pasitelkdama lojalius Vakarų „ekspertus“, bandė ir bando visais būdais akcentuoti apie savo „neišvengiamą“ pergalę, teigdama, kad Ukrainai reikia pasiduoti,

„Ekspertus“ jau  įvardino Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos Kovos su dezinformacija centras.

Tokių „ekspertų“ sąraše nurodomi tiek atskiri pranešėjai, tiek tokios institucijos kaip tyrimų centrai ir institutai. Visi jie propagavo Kremliaus idėjas apie „stiprią“ Rusijos kariuomenę, „neišvengiamą“ šalies agresorės pergalę, bei tai, kad Ukraina turi eiti į kompromisus.

Sąrašas:

•Prancūzijos žvalgybos studijų centras, paskelbęs analitinį pranešimą, kuriame buvo kalbama apie „nepatyrusius Ukrainos karius“ ir „profesionalią Rusijos kariuomenę“. Būtent šie naratyvai yra naudingi Kremliui.

• Buvęs JAV senatorius Richardas Blackas. Interviu žiniasklaidai jis kalbėjo apie „neišvengiamą“ Rusijos pergalę. Savo idėjas jis aiškino tuo, kad Rusijos Federacija esą „negali sau leisti pralaimėti dėl NATO plėtros grėsmės“.

 

• Italų generolas Leonardo Tricarico. Neseniai jis paragino ES atsisakyti „beprotiškos idėjos laimėti karą Ukrainoje“ ir įtikinti Ukrainą kapituliuoti, kad „neišprovokuotų Rusijos dėl masinio naikinimo ginklų panaudojimo“. Generolą galėjo papirkti rusai, nes vargu ar jis tikrai savo noru nusprendė įgarsinti tokius naratyvus.

• Vokietijos Šilerio institutas. Praėjusią savaitę  surengė tarptautinę diskusiją apie III pasaulinio karo grėsmę, renginio dalyviai priėjo prie išvados, kad „konfrontacija su Rusijos Federacija yra pražūtinga Vokietijai ir ES“.

 

Visi šie „ekspertai“ ne veltui skleidžia Kremliaus naratyvus. Per juos Rusijos Federacija bando primesti pasauliui savo klaidingą požiūrį. Tačiau mažai kas jau tiki tokiais teiginiais, nes visas pasaulis mato Rusijos Federacijos karo nusikaltimus Ukrainoje, Rusijos įsibrovėlių žiaurumus ir ciniškus Putino pakalikų pareiškimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(94)
(1)
(93)

Komentarai ()

Susijusios žymos: