[Žinios trumpai] Ukraina smogė Kryvyj Riho pietuose, rusai skaičiuoja nuostolius  ()

Per kontrataką Kryvyj Riho pietuose buvo sunaikinti 63 įsibrovėliai ir 19 priešo įrangos vienetų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai paskelbė Kryvyj Riho karinės administracijos vadovas Aleksandras Vilkulas.

Anot jo, savaitė buvo labai darbinga tiek Kryvyj Rihe, tiek apskritai šia kryptimi.

Per savaitę Kryvyj Rihas du kartus nukentėjo nuo raketų atakų, o trečiadienį į vienos pramonės įmonių teritoriją atskrido trys sparnuotosios raketos.

„Vakar, po 20 val., priešas pataikė kelias raketas į vienos iš Kryvyj Riho pramonės zonos įmonių teritoriją. Gamykla buvo praktiškai sunaikinta. Visą naktį ir rytą gelbėtojai likvidavo gaisrą ir kitas pasekmes. Ačiū Dievui, aukų nebuvo, šiuo metu tai jau aišku. Visos šiūkšlės išvalytos“, – sakė V. Vilkulas.

Jis pabrėžė, kad priešas ir toliau šaudo per visą sąlyčio liniją, o įsibrovėliai naudoja visų tipų daugkartines raketų sistemas, pabūklų artileriją, tankus, minosvaidžius ir kovinius lėktuvus, taip pat toliau naudoja Ženevos uždraustą kasetinę ir fosforinę amuniciją.

Šiandien priešas apšaudė Trudoliubovkos, Malajos Šesternijos, Dobriankos, Kniazivkos, Tokarevo gyvenvietes.

„Per savaitę taip pat buvo apšaudyta Mariansko, Koševo, Apostolovo pakraščiai, Bolšaja ir Malaja Kostromka, Novovorontsovka, Osokorovka, Novooleksandrivka ir kitos gyvenvietės. Dėl apšaudymo taip pat buvo apgadintas vaikų darželis, bažnyčia, gyvenamieji pastatai. Orkai tik tęsia išdegintos žemės taktiką. Deja, tarp civilių yra sužeistų“, – pridūrė karinės administracijos vadovas.

 

Anot jo, situacija Kryvyj Riho fronto kryptimi išlieka, nors ir įtempta, bet stabili ir kontroliuojama.

„Sėkmingos kontratakos buvo įvykdytos į pietus nuo Kryvyj Riho. Buvo sunaikinti 63 įsibrovėliai ir 19 priešo technikos vienetų, įskaitant modernius tankus T-72, daugkartinio paleidimo raketų sistemą „Grad“, artileriją, sraigtasparnius ir vieną SU-35 lėktuvą“ – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: