[Žinios trumpai] Sugadinta šventė: Ukrainos įsilaužėlių dėka orkai liko be svaigalų  ()

Pergalės diena be svaigalų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinės šventės išvakarėse (gegužės 9 d.) rusai negalėjo nusipirkti alkoholio.

Ukrainos IT armija pranešė apie sėkmingą kovos su alkoholizmu operaciją, įvykusią Rusijoje gegužės 9 d. išvakarėse. Programišiai nusprendė sugadinti rusams Pergalės dieną ir nulaužė paslaugą, be kurios alkoholio tiekimas neįmanomas, tuo pačiu jie padėjo Rusijos valdžiai kovoti su šia problema, nes iki šiol įvykusios keturios reformos naudos neatnešė.

Programišiams  pavyko įsilaužti į Vieningą valstybės automatizuotą etilo alkoholio gamybos apimčių ir apyvartos apskaitos sistemą (EGAIS).

Pramonės ekspertas iš Rusijos Leonidas Chazanovas mano, kad jei gamintojai kelias dienas negali naudotis sistema, tai turi įtakos alkoholio tiekimui visoje šalyje, o tai reiškia, kad biudžetas nepapildomas.

„Kurį laiką gamyklos gali dirbti, tačiau jei EGAIS ilgai „kabo“, tenka stabdyti savo pajėgumus, kad būtų išvengta gatavų produktų pertekliaus“, – ekspertą cituoja vietos žiniasklaida.

 

Prieš tai įsilaužėliai įsilaužė į populiarią Rusijos mokėjimo sistemą, kuri yra vienintelis būdas rusams mokėti už pirkinius „Aliexpress“ ir „Steam“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: