„OpenAI“ perkelia dirbtinio intelekto lenktynes į kitą lygį – paleidžia GPT-4, kuris gali „matyti“ (Video)  (5)

San Franciske įsikūrusi technologijų įmonė „OpenAI“, kuri savo sukurtu „ChatGPT“ užkariavo pasaulį, antradienį (kovo 14 d.) paskelbė, kad išleidžia naują dirbtinio intelekto programinės įrangos versiją, kuri gali „matyti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoji programinė įranga, pavadinta GPT-4, „gali tiksliau išspręsti sudėtingas problemas dėl savo platesnių bendrųjų žinių ir problemų sprendimo gebėjimų“, kaip teigiama „OpenAI“ svetainėje.

Vaizdo įraše, kuriuo bendrovė pasidalijo internete, teigiama, kad GPT-4 yra apginkluotas įvairiomis galimybėmis, kurių nebuvo ankstesnėje technologijos iteracijoje, pavyzdžiui, galimybė „samprotauti“ pagal vartotojų įkeltus vaizdus.

„GPT-4 yra didelis multimodalinis modelis, kuris, nors ir yra mažiau pajėgus nei žmonės daugelyje realaus pasaulio scenarijų, pasižymi žmogaus lygio našumu įvairiais profesiniais ir akademiniais etalonais“, – rašo „OpenAI“ savo svetainėje.

Andrejus Karpathy, kuris yra „OpenAI“ darbuotojas, tviteryje paskelbė, kad naujoji funkcija reiškia, kad dirbtinis intelektas gali „matyti“. Iki šiol naujoji technologija nebuvo prieinama nemokamai.

 

„OpenAI“ teigė, kad GPT-4 gali išbandyti žmonės, naudodamiesi prenumeratos paslauga „ChatGPT Plus“, už kurią vartotojas turi sumokėti 20 USD per mėnesį.

 

„Naujausia startuolio technologija kai kuriais atvejais atspindi didelį ankstesnės versijos GPT-3.5 patobulinimą“, – teigė bendrovė.

Nors atsitiktinio pokalbio metu abi versijos atrodo panašios viena į kitą, „skirtumas išryškėja, kai užduoties sudėtingumas pasiekia pakankamą slenkstį“, – sakė „OpenAI“ ir pažymėjo, kad „GPT-4 yra patikimesnis, kūrybiškesnis ir gali susidoroti su daugybe instrukcijų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(1)
(3)

Komentarai (5)