„Apple“ pasijuokė iš „Windows 7“ populiarumo augimo  (20)

Neseniai įvykusiame Apple renginyje „Let‘s talk iPhone“, kuriame buvo pristatytas iPhone 4S, kompanija pasidalino įdomiais statistiniais duomenimis. Tarp jų buvo išskirtas „OS X Lion“ ir „Windows 7“ populiarumo tendencijų kitimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tim’as Cook’as, naujasis „Apple“ generalinis direktorius, pasidalino su renginio dalyviais informacija apie tai, kaip vartotojai priima „Apple“ operacinę sistemą „OS X Lion“. „Apple“ vadovas pareiškė, kad jo kompanijai pavyko tiksliai apskaičiuoti vartotojų skaičių, kurie atnaujino savo kompiuterius iki „OS X Lion“ versijos.

„Jei mes pažiūrėtume į „Windows 7“ rodiklius, tai matysime, kad pastarajai operacinei sistemai prireikė apie 20 savaičių, kad pasiektų 10 % vartotojų ribą. „Lion“ tai padarė per 2 savaites, ir tai yra tik dešimtadalis nurodyto laiko“. T. Cookas teigia, kad „OS X Lion“ buvo parsisiųsta apie 6 mln. kartų. „Rezultatai buvo pritrenkiantys“, – reziumavo kompanijos vadovas.

Tačiau Timas Cookas tyčia nepriminė kai kurių „Windows 7“ ir „OS X Lion“ diegimo aspektų. „Apple“ savo operacinę sistemą platina išskirtinai internetu, juo labiau, kad kompanijos rinkodaros skyrius bet kokiomis priemonėmis stengėsi apie tai informuoti vartotojus. Antra, „Apple“ auditorija – paprasti vartotojai, kuriems nereikia testuoti operacinės sistemos prieš diegiant ją į sistemą. Tuo tarpu „Microsoft“ strategiškai svarbus verslo sektorius, kurio IT skyriams reikia nemažai laiko testavimams ir diegimui atlikti. Taigi jau vien dėl to, ekspertų teigimu, „Windows“ populiarumo augimas skiriasi nuo „Apple“ gaminio.

Aišku, net nežiūrint į tą triukšmą, kurią „Apple“ sukėlė dėl 6 mln. parsiųstų „OS X Lion“ kopijų, „Microsoft“ kol kas jau pavyko realizuoti daugiau nei 400 mln. licencinių „Windows 7“ kopijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (20)

Susijusios žymos: