Kinija nori sujungti žmogaus smegenis su DI ir kompiuteriu: kas iš to gausis?  (4)

Specialioje laboratorijoje bus apjungtos daugiau nei šešiasdešimties pirmaujančių Kinijos mokslininkų pastangos neurologijos srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos vyriausybė finansavo pirmaujančią laboratoriją, skirtą smegenų ir kompiuterio sąveikai, panašiai į Elono Musko „Neuralink“, tirti, praneša „Interesting Engineering“. Neseniai atidaryta šeštoji Haihe laboratorija Tiandzino uostamiestyje šalies šiaurės rytuose turėtų „skatinti inovacijas ir kurti naujas šios mokslo srities sritis“.

Haihe laboratorija Tiandzino mieste subūrė daugiau nei 60 mokslininkų, kurių daugelis turi tarptautinės patirties, vienoje įstaigoje tirti susijusias žmogaus smegenų, dirbtinio intelekto ir kompiuterių sąveikos sritis. Pavyzdžiui, vieni mokslininkai kuria bioninius audinius žmogaus kūnui, o kiti ieško būdų, kaip aptikti ir išmatuoti signalus smegenyse bei pagerinti žmonių ir mašinų ryšį bei palengvinti jų bendradarbiavimą.

Pagrindinis laboratorijos tyrėjas Dingas Ruiqingas teigė, kad jo institutas turi didžiausią ir išsamiausią pasaulyje smegenų ir kompiuterių sąveikos patentų fondą. Jis taip pat pridūrė, jog laboratorijos tyrimai pirmauja pasaulyje trijose srityse: elektroencefalogramos (EEG) matavimų tikslumo, valdymo komandų kokybės ir informacijos perdavimo greičio.

 

Smegenų ir kompiuterio sąveika yra viena perspektyviausių ir sudėtingiausių dirbtinio intelekto sričių. Ji gali būti plačiai naudojamas medicinos, švietimo, pramogų ir saugumo srityse. Tačiau ji taip pat susiduria su daugybe etinių, teisinių ir socialinių problemų, susijusių su kišimusi į žmogaus smegenis ir galimu žmogaus teisių pažeidimu.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(4)
(2)
(2)

Komentarai (4)