Kinijos turgelio stebuklai: skelbiamos pirmosios nuolaidos telefonui „Pocophone F1“ - naujas hitas iš „Xiaomi“ ir pats pigiausias flagmanas su „Snapdragon 845“, dirbtiniu intelektu ir aušinimu skysčiu (Video)  (7)

„Pocophone F1“ – tai „Xiaomi“ dukterinės kompanijos išmanusis telefonas, iki šiol pats pigiausias flagmanas rinkoje, kuris turi integruotą „Qualcomm Snapdragon 845“ centrinį procesorių su dirbtiniu intelektu AI. Be to, šis išmanusis telefonas yra aušinamas skysčiu, turi integruotus naujos kartos ryšio modulius (Bluetooth 5.0, WiFi 802.11ac) ir bene daugiausiai pirkėjų dėmesio susilaukia dėl neįtikėtinai žemos kainos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • Ekranas: 6,18 colių įstrižainės, 2246 x 1080 px raiškos. Nuo susibraižymų apsaugo „Corning Gorilla Glass“ stiklas (naudojama stiklo versija neatskleidžiama).
  • Procesorius: 8 branduolių 2,8 GHz taktinio dažnio „Qualcomm Snapdragon 845“ su dirbtiniu intelektu AI.
  • Vaizdo plokštė: „Adreno 630“.
  • Atmintis: 6 GB RAM (LPDDRX tipo) ir 64/128 GB ROM; 8GB RAM ir 256 GB ROM; visais atvejais išorinė microSD kortelė iki 256 GB (naudoja antrą SIM lizdą).
  • Kameros: dviguba galinė kamera (12 MP, f/1.9 + 5 MP, f/2.0) su LED blykste ir dirbtiniu intelektu; vienguba priekinė kamera su 20 Mpx raiška ir f/2.0 diafragma.
  • OS: „MIUI 9.6“, sukurta „Android 8.1“ pagrindu.
  • Baterija: 4000 mAh. Palaiko greitą baterijos įkrovos techninį sprendimą „Quick Charge 3.0“.
  • Autorizacija: piršto antspaudų skaitytuvas, „Face ID“ - telefono atrakinimas veidu.
  • Jungtys: 3.5 mm audio jungtis, Type-C USB 2.0.
  • Ryšiai (4G dažnio juostos Lietuvoje): Bluetooth 5.0; WiFi 802.11ac; DLNA; A-GPS; GLONASS; BDS; FM radijas; palaikomi 4G LTE dažniniai kanalai : B1, B3, B5, B7, B8, B20, B38, B40, B41.
  • Jutikliai: akselerometras, giroskopas, kompasas, barometras.
  • Korpusas: plastikinis rėmelis, stiklinis dangtelis.
  • Išskirtinės savybės: galingiausias 2018 metų procesorius su DI, aušinimas skysčiu – „LiquidCool“ technologija, 6/8 GB RAM, itin geras našumo/kainos santykis.
  • Matmenys ir masė: 15,55 x 7,52 x 0,88 cm; 182 g.

Kaina

Išmanusis telefonas „Pocophone F1“ prekyboje pasirodė visai neseniai, tačiau jį jau dabar galima įsigyti įvairiose elektroninėse parduotuvėse.

  • „Gearbest“ už „Pocophone F1“ su 6/128 GB prašo 334 €. Į Lietuvą siunčiamas registruotu paštu. Naujiems pirkėjams galioja akcija – kas $50 gauna $5 nuolaidą (galioja pirmiems 3000 dienos užsakymų).
  • „AliExpress“ šiuo metu už tokį pat „Pocophone F1“ prašo 337,75 €, tačiau už siuntimą papildomai tenka mokėti 22,75 €, todėl galutinė išmaniojo telefono kaina – 360,50 €.
  • „GeekBuying“ šį išmanųjį telefoną dabar parduoda už 378 €.

Tenka pripažinti, kad „Pocophone F1“ išmanusis telefonas yra tikras hitas, nes „Xiaomi“ vėl padarė tai, ką daro geriausiai – flagmano specifikacijas siūlo už vidutinioko kainą. Puikias technines charakteristikas įvertino ir pirkėjai, nes mažiau nei per penkias minutes buvo nupirkta bent 68 965 „Pocophone F1“ telefono kopijų.

„Pocophone F1“ techninės įrangos pagrindu tapo šiuo metu galingiausia „Qualcomm“ mobilioji platforma „Snapdragon 845“ su aštuoniais „Kryo 385“ branduoliais. Keturi iš jų veikia iki 2,8 GHz dažniu, o likęs kvartetas skirtas mažiau resursų reikalaujančioms užduotims ir gali pasiekti 1,8 GHz ribą.

Tai galingiausias 2018 metų procesorius telefonams flagmanams ir dar nebuvo jokio kito modelio, kuris kainuotų taip pigiai ir turėtų „Snapdragon 845“.

Gamintojas tvirtina, kad skysčiu aušinama sistema leidžia sumažinti temperatūrą 8 laipsniais, esant procesoriaus maksimaliai apkrovai. O tai ypač svarbu žaidžiant žaidimus - „Snapdragon 845“ leis mėgautis pačiais naujausiais žaidimais be jokių apribojimų.

Pats pigiausias modelis turės 6 GB operatyviosios (RAM) bei 64 GB vidinės atminties. Primokėjus daugiau, bus galima gauti telefoną su 128 GB vidinės atminties, o daugiausiai kainuos 8 GB RAM ir net 256 GB ROM versija. Neabejotinai, bet kurios konfigūracijos „Pocophone F1“ dabar yra pigiausi modeliai su naujausiu „Qualcomm“ procesoriumi iš to kas šiemet jau buvo pristatyta.

Ekrano yra išpjovoje įtaisyta 20 megapikselių kamera ir jutiklių rinkinys.

Pagrindinė kamera sudaryta derinant 12 megapikselių „Sony IMX363“ ir 5 mln. taškų „Samsung“ jutiklius. Šalia rasite dvigubą LED blykstę.

Kaip ir įprasta naujausiems „Xiaomi“ telefonams, taip ir šis, turės dirbtinį intelektą, skirtą fotografavimo situacijų įvertinimui ir geresnių kadrų užfiksavimui.  Flagmanams su „Snapdragon 845“ integruotas dirbtinis intelektas jau tapo standartu - jis pasirūpina itin kokybišku autofokusavimu, spalvų suderinimu ir kitais fotografijai skirtais specialiais efektais.

Galiausiai labai maloniai stebina ir tas faktas, kad „Pocophone F1“ yra vienas iš nedaugelio naujos kartos išmaniųjų telefonų, kuris pas pirkėją atkeliauja ne tik su šiuolaikine USB C tipo jungtimi, bet dar ir su integruotu standartiniu 3,5 milimetrų ausinių lizdu.

Apžvalgininkų vertinimai

Kinijos elektroninės parduotuvės kol kas priima išankstiniu naujos kartos „Pocophone F1“ išmaniojo telefono užsakymus. Vis dėlto garsūs užsienio apžvalgininkai jau turėjo progą susipažinti su „Pocophone F1“ iš arčiau. Jų vertinimai jau dabar leidžia prognozuoti tarptautinę sėkmę „Pocophone F1“ išmaniajam telefonui.

  • „SmartPrix“ – šis išmanusis telefonas pirkėjui suteikia neįtikėtinas galimybes už santykinai kuklią pinigų sumą. Galbūt „Pocophone F1“ ir nėra toks gražus, kaip „OnePlus 6“ ar „Asus Zenfone 5Z“, tačiau mes vis tiek nuoširdžiai galime rekomenduoti šią „Xiaomi“ naujieną bet kuriam pirkėjui ieškančiam maksimaliai galingo biudžetinės klasės išmaniojo telefono. Esminiai „Pocophone F1“ privalumai – puiki aparatinė įranga, nepriekaištingos kameros galimybės ir puikiai laikanti baterija. Būtent tai yra pagrindiniai akcentai į kuriuos dėmesį atkreipia praktiškai visi pirkėjai. O kas svarbiausia, pagal šiuos atributus „Pocophone F1“ demonstruoja neįtikėtiną pranašumą.
  • „Trusted Reviews“ – susidaro įspūdis, kad „Pocophone“ prekinis ženklas ruošiasi įsitvirtinti ne tik Kinijoje, bet ir visame pasaulyje. Agresyvi „Xiaomi“ politika nuo pat pirmųjų dienų „Pocophone F1“ pristato kaip tarptautinei rinkai skirtą išmanųjį telefoną. „Pocophone F1“ pardavimų startas Indijoje taip pat patvirtina, kad šį kartą „Xiaomi“ ruošiasi taikyti visiškai kitokį pardavimų modelį nei su „Xiaomi“ išmaniaisiais telefonais.
  • „Android Authority“ – „Xiaomi“ akcentuoja, kad „Pocophone F1“ išmanusis telefonas yra orientuotas į maksimalų našumą. Jeigu ieškote tikrai našaus išmaniojo telefono, kurį ruošiatės naudoti bent jau keletą metų, tuomet rasti ką nors geriau nei „Pocophone F1“ šiuo metu yra praktiškai neįmanoma. Pagrindinis akcentas, kuris taip leidžia kalbėti apie „Pocophone F1“, žinoma, yra konkurencinga ir žema kaina. Be to, jeigu kartu su sparta trokštate turėti ir visą parą laikančią bateriją, tuomet „Pocophone F1“ gali būti būtent tai, ko jau labai seniai ieškojote.
  • „TechAdvisor“ – bent jau kol kas yra gana sunku pasakyti kaip seksis „Pocophone F1“, kadangi oficiali šio išmaniojo telefono kaina Europoje dar nėra žinoma. Vis dėlto šios dienos praktika rodo, kad ji greičiausiai bus gerokai mažesnė nei kitų išmaniųjų telefonų su „Snapdragon 845“. Be to, svarbu pabrėžti ir tai, kad „Pocophone F1“ dar išsiskiria puikiai laikančia didelės talpos baterija bei itin kokybišku lietimui jautriu ekranu. Žinoma, galbūt dizainas netaps svarbiausiu „Pocophone F1“ akcentu, tačiau kai kurie protingi gamintojo sprendimai leidžia bent jau vaizdžiai šiam išmaniajam telefonui atrodyti ploniau. Tuo tarpu šiek tiek didesnis svoris taip pat netampa trūkumu, nes tai leidžia pateisinti integruota didelės talpos baterija.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(4)
(18)

Komentarai (7)