Super kietas elektrinis dviratis - aplink Kauną apvažiavau lyg su motociklu ir tam teprireikė vos pusės baterijos! Smagiausias daiktas, kokį tik esu testavęs - ir štai kaip nuimti greičio apribojimą („Samebike LO26“ dviračio apžvalga, iš Lenkijos, FOTO, Video)  (6)

Turiu prisipažinti. Išbandžiau ne vieną įvairų daiktą, bet šis „Samebike LO26“ elektrinis dviratis suteikė daugiausiai teigiamų emocijų. Super smagus daiktas. Štai ką galiu apie jį papasakoti po išsamių bandymų ir kaip gi nuimti maksimalaus greičio limitą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„Samebike LO26“ elektrinis dviratis (350W galios, 10.4Ah baterija, sulansktomas):

  • Megamesto769,99 €;
    • specialus technologijos.lt skaitytojams skirtas kuponas - 68CCZ1VH;
    • iš Lenkijos sandėlio, tad jokios muitų rizikos;
    • nemokamai į Lietuvą atsiųs per 3-10 d.d.

„Samebike LO26“ pristatymas

„Samebike LO26“ elektrinis dviratis iš Lenkijos sandėlio iki manęs atkeliavo vos per 5 dienas. Ir čia įskaičiuojant savaitgalio dienas. Labai greitas pristatymas.

DPD kurjeris dviratį atvežė prie pat namų durų. Supakuotas tvarkingai, daug pridėta paminkštinimo apsaugų, visos detalės vietoje. Beliek tik išsipakuoti ir surinkti dviratį.

„Samebike LO26“ pakuotės turinys, dviračio surinkimas

Taip, „Samebike LO26“ dviratį teks surinkti patiems. Visgi, tai nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti. Be to, didesnioji ir sudėtingiausia dviračio dalis yra surinkta.

Beliks pritvirtinti štai tokią sėdynę. Išėmus dviratį pirmiausiai tą ir rekomenduoju padaryti. Vėliau bus patogiau apvertus dviratį prie jo pritvirtinti priekinį ratą.

Sėdynė yra kieta, sportinio tipo. Vienu metu nuvažiavęs 50 km kažkokio nuovargio dar nejaučiu. Visai patogi. Norintiems minkščiau, tai galima papildomai įsigyti kokį paminkštinimą, ar ir kitą sėdynę, bet nemanau, kad to prireiks.

Atskirai pakuotėje yra sudėti pedalai, raktai, įkroviklis, naudojimosi-surinkimo instrukcija.

Pedalai yra standartiniai: tvirto plastiko, su papildomai pritvirtintais atšvaitais. Šiuo atveju pedalai nėra nulenkiami.

Belieka pedalus prisukti. Yra sužymėta, kuris kairysis, o kuris dešinysis pedalas.

Prie baterijos jungiamo įkroviklio laidas su standartiniu europietišku kištuku. Jungiamas į 220-250V elektros tinklą.

Pats „Samebike LO26“ įkroviklis atrodo štai šitaip.

Ant nugarėlės surašytos pagrindinės specifikacijos ir čia turime tokius išėjimo rezultatus: 54,6V/2.0A.

„Samebike LO26“ bateriją galite matyti žemiau pateiktoje nuotraukoje.

Labai gerai, kad ją galima išimti iš dviračio ir taip patogiai įkrauti. Nėra būtina paties dviračio gabenti prie elektros įvado, nors bateriją galima įkrauti ir jos neišėmus.

Beje, pakuotėje yra du raktai. Abu jie vienodi - tad vienas yra atsarginis. Su tuo raktu yra aktyvuojamas dviratis - įjungiamas maitinimas, užrakinama/atrakinama baterija - taip ją galima patogiai išimti arba galutinai įtvirtinti ją įstačius atgal į jai skirtą vietą.

Baterijos kontaktai yra tvarkingi. Žvelgiant vizualiai, viskas pagaminta kokybiškai. Yra atlenkiama rankenėlė patogiam baterijos ištraukimui.

Štai šitaip atrodo sulenktas dviratis ir lizde įdėta baterija.

O čia jau matote vaizdą, kai baterija yra išimta.

 

„Samebike LO26“ elektrinio dviračio aktyvavimui skirtas raktas įkišamas į rėmo apačioje esantį lizdą ir belieka raktą pasukti palei laikrodžio rodyklę + ant rėmo paspausti M mygtuką ir taip įjungiamas dviratis.

Kaip minėjau, abu raktai yra vienodi. Tad iškart rekomenduoju vieną jų pasidėti atskirai ir turėti, kaip atsarginį. Raktas yra labai svarbus, nes be jo nebus kaip aktyvuoti elektrinio dviračio.

Nors su „Samebike LO26“ laisvai galima važiuoti, kaip su įprastu bėginiu dviračiu, bet juk smagioji dalis yra tai, kad čia turime elektros motorą.

„Samebike LO26“ baterijos įkrovimo rezultatai

„Samebike LO26“ bateriją galite įkrauti ir štai šitaip. Išėmę iš dviračio bei prijungę prie įkroviklio tiesiog namuose.

Įkrovimo metu ant įkroviklio šviečia raudonos spalvos indikatorius.

Kai įkrovimas baigtas - spalva pasikeičia į žalią.

Čia turime 10.4Ah/48V talpos bateriją, kurioje įdiegtos įvairios apsaugos sistemos: nuo perkrovos, trumpo jungimo, nuo per didelės temperatūros ir kt.

Taigi, pilnai įkrauti šią baterija užtrunka apie 4,5 val. Gana geras rezultatas, juolab, kad vienu įkrovimu, gamintojo tvirtinimu, galima nuvažiuoti iki 80 km. Kaip yra iš tikrųjų, kiek vėliau.

Šiuo aspektu tik vienas pastebėjimas. Įkrovimo metu tas įkroviklis kiek įšyla. Nieko per daug kritiško, bet maksimalią temperatūrą užfiksavau prie 49 Celsijaus laipsnių. Kiek šiltoka, bet dar pakenčiama. Visgi baterija ganėtinai talpi ir įkraunama greitai.

Kaip surinkti „Samebike LO26“ elektrinį dviratį?

Taip atrodo iš pakuotės išimtas „Samebike LO26“ elektrinis dviratis. Šone dar guli priekinis ratas, pedalai, varžtai ir kt. detalės.

Kai kuriuos toks vaizdas gali kiek išgąsdinti, bet to daryti tikrai neverta. Dviračio surinkimas ne raketų mokslas, nors tam tikro suvokimo ir retkarčiais parodymo gali prireikti.

Asmeniškai rekomenduoju detaliai peržiūrėti į pakuotę įdėtą surinkimo instrukcija. Labiau patyrusiems ir jos bus užtektinai.

Tiems, kuriems elektrinio dviračio surinkimas bus pirmas toks įvykis gyvenime, tai rekomenduoju pasinaudoti šiomis Youtube esančiomis Video instrukcijomis, kaip tą padaryti. Man jos tikrai pravertė. Kone pažingsniui viskas parodyta, ką ir kur jungti. Geriau ir pats to nenufilmuočiau.

Surinkimo instrukcija pažingsniui, be jokių kalbų:

Surinkimo instrukcija su komentarais:

Greita surinkimo instrukcija:

Tad iš esmės pirmiausiai prie „Samebike LO26“ pritvirtiname sėdynę, tada vairą ir tuo pačiu informacinį LCD ekranėlį.

 

Beje, pastarasis turi ir USB jungtį, tad prie jo galima prijungti išmanųjį telefoną ir taip įkrauti telefono bateriją. Patikrinta, tikrai veikia.

Prieiga prie šios USB jungties nėra pati patogiausia, bet taip ir saugoma ji nuo vandens bei purvo. Bendrai, gera papildoma funkcija. Kai kuriais gyvenimo atvejais gali net labai praversti.

Pritvirtinus sėdynę, vairą, LCD ekraną, apverčiame dviratį ir patogiai pritvirtiname pedalus bei priekinį ratą.

Rekomenduoju po vairu pasidėti pakuotėje buvusias jūros putos apsaugas.

Toliau belieka dviratį pastatyti ant ratų ir pritvirtinti pakuotėje esančius purvasaugius: priekinį bei galinį. Taip pat prisukti priekinį LED žibintą. Gale turime įprastą raudonos spalvos atšvaitą.

Svarbu: Jau norite lėkti į lauką pasivažinėti? STOP! Labai rekomenduoju ir primygtinai siūlau patikrinti absoliučiai visus dviračio varžtus. Ar visi jie pakankamai stipriai priveržti. Tikrai nesinorėtų jau per pirmą važiavimą kažką pamesti ar nulaužti, ar pačiam susižaloti. Geriau jau kelis kartus viską tinkamai patikrinti, kad būtų ramu.

Beje, iškart patikrinkite, kaip veikia diskiniai stabdžiai. Čia juos turime tiek priekyje, tiek ir gale. Jei reikia, pareguliuokite. Mano atveju jie atkeliavo tinkamai sureguliuoti, tad kol kas papildomai modifikacijų neprireikė.

„Samebike LO26“ savybės, pagaminimo kokybė, važiavimo patogumas, atstumas ir kiti aspektai

Galutinis rezultatas atrodo štai šitaip. Surinktas „Samebike LO26“ atrodo net labai dailiai. Jau per pirmą išvažiavimą į miestą sulaukiau aplinkinių dėmesio bei klausimų: kas čia per dviratis, kaip „traukia“, koks greitis ir t.t.

Kalbant apie pagaminimo kokybę, tai už tokią kainą „Samebike LO26“ pagamintas labai gerai. Nieko ten šokiruojančiai įspūdingo, bet ten, kur turi būti metalas - yra metalas, ten kur dažniausiai yra plastikas, turime plastiką. 

Pats rėmas yra aliuminio lydinio ir dviratis sveria apie 30 kg. Ne pats lengviausias, bet vargiai kitaip ir gali būti, kai turime 350W elektros variklį bei bateriją.

„Samebike LO26“ skirtas važinėti pačiais įvairiausiais keliais ir čia priekyje turime spyruoklinę šakę.

Priekinė spyruoklinė šakė efektyviai sumažina vibracijas bei tinkamai reaguoja į bet kokio tipo kelio dangą. Beje, ją galima deaktyvuoti. Visai praverčia važiuojant visiškai lygiu paviršiumi. Negi šiek tiek padidėja maksimalus greitis.

Taip pat čia esanti keturių sijų sistema dirba, kaip smūgius absorbuojanti sistema, kurią sudaro tarpusavyje per velenus sujungti keturi rėmo strypai. Dėka tokios konstrukcijos ir papildomo smūgių amortizatoriaus, pasiekiamas smūgių pašalinimo efektas.

Įdomus momentas, kuris iškart patraukia aplinkinių žvilgsnį, yra trijų stipinų tipo ratai. Šie ratlankiai pagaminti iš magnio lydinio, kas dviračiui suteikia lengvumo.

Ratai yra 26 colių dydžio, su pripučiamomis padangomis. Smūgiams atsparios pripučiamos padangos yra su nusidėvėjimui ir slydimui atsparia tesktūruota danga, užtikrinančia dar malonesnę važiavimo patirtį esant įvairiai kelio dangai. Dviratis dar geriau pritaikytas važinėti nelygiais, vadinamais „off-road“ (bekelės) keliais.

 

Prieš važiuojant į lauką rekomenduoju pasitikrinti ar pakanka oro. Jei reikia, pripūskite papildomai. Tinka standartinė pompa.

„Samebike LO26“ yra išties tvirtas elektrinis dviratis, kurio maksimali apkrova siekia iki 150 kg.

Galiniame rate turime bešepetėlinį 350W elektros variklį. Tokios galios pilnai užtenka važinėti įvairaus tipo keliais ir maksimaliai vien elektra galima pasiekti iki 35 km/h greitį. Tiesa, gamyklinis greitis yra apribotas iki 25 km/h.

Kaip nuimti greičio apribojimą?

Tą padaryti yra gana paprasta:

  • įkišame raktą ir pasukame - taip suaktyvinimas dviratis, bet dar nėra pilnai įjungiamas;
  • nuspaudžiame stabdžių rankenėlę ir ją laikome;
  • tuo pačiu nuspaudę palaikome ant dviračio vairo esantį M mygtuką - pilnai įjungiamas elektrinis dviratis;
  • taip dar palaikome nuspaudę stabdžio rankenėlę 5 sekundes;
  • atleidžiame stabdį ir patikriname ar viskas pavyko.

Tuščioje eigoje „Samebike LO26“ kompiuteris informaciniame LCD ekrane rodo virš 39 km/h maksimalų greitį.

Realiai, su mano svoriu (84 kg), pasiekiamas 33-35 km/h greitis.

Pavarų perjungimo sistema tvarkinga, kokybiška. Žvaigždutės iš metalo. Kaip ir minėjau, ten kur turi būti metalinės detalės, taip ir yra. Visi kritiniai dviračio komponentai yra aukštos kokybės. O kur galima kiek pataupyti ir įdėti plastikinę detalę, ten jau yra plastikas: kaip pedalai, purvasaugiai ir pan.

Štai čia korpuse turime įdėtą dviračio baterija. Ją įkrauti galima ir nuėmus nuotraukoje matomą apsauginį dangtelį. 

Toks standartinis sprendimas. Galima būtų sugalvoti ir ką nors gudriau, bet šiaip viskas tvarkoje. Užsidaro tvirtai, apsaugos nuo vandens patekimo, kas yra labai svarbu. 

Papildomai paklausėme gamintojo dėl IP reitingo ir jis patikino, kad „Samebike LO26“ atitinka IP54 standartą. Visus IP standartus ir jų tikslias reikšmes rasite čia.

Iš esmės, tai reiškia, kad su „Samebike LO26“ dviračiu galima važinėtis ir lietingu oru, nes yra apsauga nuo bet kokiu kampu krentančių vandens lašų, taip pat dviratis yra atsparus dulkėms (tą mums indikuoja skaičius 5).

„Samebike LO26“ turi 21 Shimano pavarą. Dėka jų, su šiuo elektriniu dviračiu smagu važinėtis, kaip ir su įprastu dviračiu.

Perjungimo svirteles, tradiciškai, rasite ant vairo: kairėje ir dešinėje pusėse. Taip pat čia turime diskinių stabdžių rankenėles: priekiniam ratui ir galiniam.

Dešinėje pusėje yra akceleratoriaus rankenėlė. Kairėje pusėje aplinkinius įspėjantis garsinis signalas. Pastarasis yra ganėtinai rėksmingas. Taip pypteli, kad išgirs ir už šimto metrų esantys žmonės.

 

Kaip jau užsiminiau, „Samebike LO26“ yra iš esmės sulankstomas elektrinis dviratis.

Kai jis perlenktas per pusę, yra tokių išmatavimų: 103 x 37 x 104 cm. Gana patogus gabentis su savimi automobilio bagažinėje. Taip nešiotis tikrai nebus patogiausia, nėra visgi sveria 30 kg.

Įprastoje padėtyje dviratis yra 177 x 104 x ir reguliuojamo sėdynės aukščio 72-88 cm. Vairo aukščio reguliuoti galimybės nėra.

Štai šitaip atrodo 183 cm ūgio ir apie 84 kg vyrukas ant „Samebike LO26“ elektrinio dviračio.

„Samebike LO26“ važiavimo režimai, nuvažiuojamas atstumas, asmeniniai įspūdžiai

Su „Samebike LO26“ labai smagu važinėtis pačiais įvairiausiais paviršiais. Nors ir tikrai nesakyčiau, kad „Samebike LO26“ yra 100 proc. MTB (kalnų) tipo dviratis. 

Su „Samebike LO26“ per kelmus, didelius akmenis ir tikrai jau iššūkių keliančius paviršius važinėti nerekomenduoju, tačiau tipiniai miško keliai, įvairūs kalneliai jam įveikti yra vienas juokas. Ir važiuoti tokiais keliais malonu.

Jei asfaltuotu keliu viskas yra įprasta ir tokio efekto nesijaučia, tai kalnuotais keliais pasirodo visas „Samebike LO26“ grožis.

Belieka tik įjungti vieną iš 5 greičio režimų ir taip minant pedalus, įsijungia elektros variklis bei labai padeda įveikiant įkalnes. Reikia kur kas mažiau žmogaus energijos. 

Juokaudamas galiu sakyti, kad „Samebike LO26“ kopia kaip kalnų ožys :) Iš tikrųjų labai šaunus dalykas važinėjant bekelės tipo keliais.

Tuo pačiu pasijaučia ir jau paminėti gamintojo įdiegti smūgius amortizuojantys techniniai sprendimai. Važiuojant nelygiais ir duobėtais keliais amortizatoriai veikia labai gerai.

Ir ta priekinė spyruoklinė šakė iš tiesų efektyviai sumažina vibracijas bei tinkamai reaguoja į bet kokio tipo kelio dangą. O ir po sėdyne esantis amortizatorius akivaizdžiai duoda savų pliusų.

Priekinis žibintas šviečia ganėtinai ryškiai. Tikrai jo užteks važinėjant tamsiuoju paros metu. Beje, jį įjungus - aktyvuojasi ir papildomas LCD ekrano apšvietimas.

Kalbant apie informacinį LCD ekraną, tai jis yra ryškus ir be to papildomo apšvietimo. Pateikiama informacija matoma labai gerai: čia matyti baterijos energijos kiekis, nuvažiuotas atstumas, greitis, pasirinktas režimas, rodo, kai yra stabdoma, praneš apie kokius nors nesklandumus ir kt.

Kalbant apie važiavimo režimus, tai kaip ir užsiminiau: yra 5 važiavimo greičių pasirinkimai. Jie pagelbėja minant pedalus arba galima tiesiog važiuoti nulenkus akceleratoriaus rankenėlę. Kuo aukštesnis greičio pasirinkimas, tuo didesnis greitis - su mano svoriu (84 kg) maksimaliai iki 35 km/h.

Greičių pasirinkimai atliekami spaudžiant rodykles. Na, bet čia viskas elementaru ir tikriausiai net neverta apie tai kalbėti.

Beje, yra Pėsčiųjų režimas. Nuspaudus ir kiek palaikius žemyn rodančią rodyklę, jis yra aktyvuojamas. Tuo metu sėdėkite ant dviračio, nes jis pradės pats važiuoti 5-7 km/h greičiu.

 

Čia gali praversti važiuojant gatve, kurioje yra daug pėsčiųjų ir nesinorėtų belekiant jų kliudyti. Asmeniškai, tai aš turbūt retai kada šį režimą naudosiu, bet kai kam gali visai praversti.

O kiek vienu baterijos įkrovimu galima nuvažiuoti?

Banalus pasakymas, bet viskas priklauso nuo kelio dangos bei dviračiu važiuojančio asmens svorio.

Gamintojas tvirtina, kad vien elektra nuvažiuosime 40 km, o štai minant pedalus iki 80 km.

Mano atveju rezultatai yra tokie (žiūrėti nuotrauką žemiau).

Aplink Kauną apvažiavau minimaliai mindamas pedalus ir tai sudarė 38 km (pagal Maps.lt 39 km - bet čia ranka brėžtas maršrutas, tad yra paklaidų). Ir tam buvo sunaudota 49 proc. baterijos energijos.

Kelionės metu didžioji kelio dalis buvo pakankamai lygi, asfaltuota, nors tikrai buvo ir įkalnių bei nuokalnių. Pedalus myniau labai minimaliai. Kone visą maršrutą apvažiavau, kaip su motociklu :)

Tad apibendrinus - rezultatas fantastiškas.

Realiai vienu įkrovimu ir kone vien baterijos energija aš galiu nuvažiuoti dar daugiau nei gamintojo nurodomi 40 km. Su sąlyga, kad kelio danga asfaltuota ir su minimaliu kiekiu įkalnių.

O tie deklaruojami 80 km, kai 50 proc. naudojama baterijos energija + 50 proc. žmogaus jėga, tokiomis aplinkybėmis yra kuo lengviausiai viršijami.

Tad išvada paprasta: gamintojo nurodomi nuvažiuojami atstumai vienu įkrovimu visiškai atitinka realybę.

Galutinis verdiktas

Apibendrinus, „Samebike LO26“ labai geras elektrinis dviratis. Ir kaip už tokią kainą - tiesiog puikus. Vargiai Lietuvoje pavyktų rasti analogiškos pagaminimo kokybės ir specifikacijų elektrinį dviratį.

Galingas 350W bešepetėlinis elektros variklis, aliuminio korpusas, magnio lydinio ratlankiai, Shimano 21 pavara, per 4,5 val įkraunama 10.4Ah baterija, kuriuos užtenka įveikti dar didesniems atstumams, nei nurodo gamintojas. 

O skirtingi važiavimo režimai puikiai padeda lengvai įveikti įkalnes. Reikia kur kas mažiau naudoti žmogaus jėgos, kai papildomai dirba elektros variklis.

Ryškus priekinis žibintas, informatyvus LCD ekranas, priekyje bei gale kokybiškai veikiantys diskiniai stabdžiai, priekinė spyruoklinė šakė, keturių sijų pakabos sistema su papildomu amortizatoriumi - labai malonus važiavimas bekelės tipo keliais.

„Samebike LO26“ - puikus elektrinis dviratis. Yuotube galima rasti daugybę šį dviratį išbandžiusių apžvalgininkų apžvalgų ir jie išvien giria šiuos dviračius. Galiu tik jiems pritarti. Už tokią kainą, tai yra labai geras elektrinis dviratis.

O čia mano padarytas Video, kaip gi realybėje atrodo „Samebike LO26“:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(4)
(20)

Komentarai (6)