Parašiutininko pamesta „GoPro“ kamera – atsitiktinumas ar gudri reklama? (Video)  (3)

Kas nutinka vaizdo kamerai nukritus iš beveik 4 km aukščio? Panašu, kad tai priklauso nuo to, kokia kamera kris. Vaizdo įrašų svetainėje „Youtube“ buvo patalpintas įrašas, kuriame matosi, kad kamera nuo parašiutininko šalmo atsikabina iškart po iššokimo iš lėktuvo, bet po ilgo laisvo kritimo ji sėkmingai nusileido ir nesuprastėjus kokybei filmavo toliau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Huffington Post“ paskelbė, jog parašiutininkas Lucasas Dammas su draugais šokinėjo iš lėktuyvo Kanadoje, netoli Pitt Meadows miestelio. M. Dammas norėjo nufilmuoti savo šuolį, todėl įjungtą kamerą įdėjo į apsauginį rėmelį, kuris buvo pritvirtintas prie šalmo. Tačiau prieš pat šuolį rėmeliui trinktelėjus į duris kamera atsikabino ir, vos prasidėjus šuoliu (3875 m. aukštyje), nukrito.

Pats L. Dammas („Youtube“ vartotojo vardas – martialart23) komentavo :

„Iššokant stuktelėjau galvą į durų rėmą, todėl atsisegė dėžutės fiksatorius. Kamera iškrito 12 500 pėdų aukštyje ir nusileido parašiutininkų nusileidimo zonoje, kur ją rado kolega parašiutininkas. Ji netgi nufilmavo mūsų nusileidimus. Ant kameros korpuso ir lęšio – nė vieno įbrėžimo. Vis dar negaliu patikėti, kad ją atgavau ir ji puikiai veikia. Tą pačią dieną bičiuliui, dažnai filmuojančiam veidrodiniu fotoaparatu, nutiko panašiai... tik rezultatas buvo visai kitas. Neabejotinai tapau „GoPro“ gerbėju visam gyvenimui – tie mažyliai atsparūs bombų sprogimui“.

Kamera ištikimai nufilmavo visą kritimą – tiesa, ji nekontroliuojamai sukosi, taigi, jei sergate epilepsija, šio filmuko geriau nežiūrėti. Iš vaizdo įrašo galima būtų susidaryti vaizdą kaip turėtų jaustis žmogus, iš panašiame aukštyje skrendančio lėktuvo iškritęs be parašiuto. „Huffington Post“ skelbia, kad pats L. Dammas net nepastebėjo, kad kamera iškrito, bet buvo labai nusivylęs, kai po nusileidimo pamatė, jog kameros dėžutė tuščia. Bet vienas jo kolega kamerą aptiko ir grąžino.

Dvetainė dvice.com skelbia, kad daugelis mačiusiųjų įrašą neslėpė įtarimo kad šis vaizdo įrašas buvo „surežisuota „GoPro“ reklaminė kampanija“, bet pats L. Dammas tai neigia. „Tai visiškai atsitiktinis dalykas. Tarsi laimėjimas loterijoje. Protu nesuvokiama, kad viskas nutiktų taip, kaip nutiko“.

Beje, tai ne pirmas kartas, kai „GoPro“ kamera neva patenka į nenumatytą situaciją - „Youtube“ taip pat galima pažiūrėti du vaizdo įrašus, iš kurių galima spręsti, kad kamerą pavagia žuvėdros, kurios truputėlį paskraido, pafilmuoja aplinką, o vėliau kamerą palieka ten, kur savininkui visai nesunku ją surasti ir atgauti.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)