Kinija: JAV veiksmai prieš „Huawei“ yra „nešvarus žaidimas“  ()

Pekinas ketvirtadienį pasmerkė JAV vykdomą telekomunikacijų milžinės „Huawei“ engimą, pavadindama jį „nešvariu žaidimu“, ir taip pat sukritikavo paties Vašingtono žmogaus teisių pažeidimus, atkreipiant dėmesį į opią rasizmo problemą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-07-17 Kinija: JAV veiksmai prieš „Huawei“ yra „nešvarus žaidimas“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokios Pekino kritikos sulaukta praėjus vienai dienai po to, kai JAV paskelbė įvedančios vizų draudimus „Huawei“ darbuotojams ir kitoms Kinijos bendrovėms dėl sąsajų su žmogaus teisių pažeidimais.

Abi galingos valstybės keletu frontų, įskaitant Pekino politiką Honkonge, mėtosi aštriais komentarais.

JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija neseniai galėjo pasidžiaugti augančia sėkme izoliuoti bendrovę „Huawei“, kadangi Didžioji Britanija paskelbė į savo šalį jos neįsileisianti.

Valstybės sekretorius Mike‘as Pompeo trečiadienį teigė, kad tai reiškia, jog Didžioji Britanija prisijungė prie JAV ir „daugybės kitų demokratijų, tampant „švariomis valstybėmis“. Šis komentaras ketvirtadienį išprovokavo aštrų Pekino atsaką.

Kinija ėmėsi grasininimų Europoje – jau įspėjo Didžiąją Britaniją dėl „Huawei“, bet gavo smūgį atgal

Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Hua Chunying pareiškė, kad „tai, ką daro JAV, neturi nieko bendra su žodžiu švara.“

„Tai, ką (šalis) daro, yra nešvarūs žaidimai“, – teigė atstovė.

Paklausta apie Didžiosios Britanijos pripažinimą, kad dėl bendrovei taikomų JAV sankcijų pasikeitė šalies požiūris į „Huawei“, ji pareiškė: „Visa tai parodo, kad Didžiosios Britanijos vyriausybė iš tiesų prarado savo brangią nepriklausomybę ir autonomiją „Huawei“ klausimu.“

Ji suabejojo JAV vizų draudimų pagrindu ir teigė, kad „rasinė diskriminacija Amerikoje yra visur.“

„Jei ponas (Mike'as) Pompeo bus nuoširdus, susilaikysime ir jam neįvesime vizų apribojimų“, – pridūrė atstovė.

„Kviečiame jį apsilankyti Sindziange“, – teigė Hua Chunying, omenyje turėdama vakarinį Kinijos regioną, kuriame, žmogaus teisių apsaugos grupių teigimu, kalinama daugiau nei milijonas uigūrų ir kitų tiurkų musulmonų.

M. Pompeo yra pareiškęs, kad „Huawei“ yra įvykdžiusi žmogaus teisių pažeidimų, suteikdama leidimą Kinijai šnipinėti disidentus ir bendrininkaudama su Pekinu vykdant regiono stebėjimą. Kinija šiuos kaltinimus neigia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(2)
(2)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: