[Žinios trumpai] Ždanovas: tai blogiausias scenarijus, NATO stojimas į karą išgelbėtų Putiną (Video)  ()

Karybos ekspertas Olegas Ždanovas mano, kad Vladimiras Putinas visai norėtų tiesioginio NATO įsitraukimo į karą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsargos karininkas Ždanovas teigia, kad NATO Ukrainai padėtų su vienu tikslu - kad įvyktų taikos derybos su Rusija. NATO vadovas Jensas Stoltenbergas yra sakęs, kad šis karas turi baigtis diplomatiniu sprendimu. Tiesa, Ždanovas pabrėžia, kad dar karo pradžioje NATO atsitraukė nuo šio konflikto per saugų atstumą ir siunčia tik tokią pagalbą, kuri neįstumtų organizacijos į tiesioginę konfrontaciją su Rusija.

Tiesa, karybos ekspertas pateikė ir stebinančią nuomonę - pasak jo, tiesioginis NATO įsitraukimas į konfliktą būtų naudingesnis Rusijai.

„Tai yra Putino svajonė, kad NATO įsikiš į šį karą ir jis taps pasauliniu karu. Tuomet Putinui nereikės sėsti prie derybų stalo su Kyjivu. Tuomet jis reikalaus derybų su Joe Bidenu. Tuomet politinė šio karo reikšmė bus visiškai prarasta. Tai bus bendras Vakarų pralaimėjimas, kad Putinas ir Rusija lieka pasaulio geopolitikoje ir galės daryti įtaką pasauliniams procesams“, teigia Ždanovas.

(11)
(14)
(-3)

Komentarai ()