[Žinios trumpai, Lietuva] Lietuva stabdo daugelio Rusijos prekių tranzitą į Kaliningrado anklavą – iškart sulaukė griežtos Kremliaus reakcijos  (3)

„Lietuvos geležinkeliai“ penktadienio vakarą nustojo gabenti į Kaliningradą daugelį Rusijos prekių, kurioms taikomos Europos Sąjungos sankcijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-18 [Žinios trumpai, Lietuva] Lietuva stabdo daugelio Rusijos prekių tranzitą į Kaliningrado anklavą – iškart sulaukė griežtos Kremliaus reakcijos  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vežėjas apie tai pranešė regiono vadovybei, praneša Rusijos Laisvės radijo tarnyba, remdamasi Kaliningrado srities gubernatoriumi Antonu Alikhanovu.

ES uždraudė beveik 50 procentų visų krovinių iš Rusijos. Alikhanovas teigė, kad dabar keltų linijai Ust-Luga – Baltiyskas prireiks papildomų laivų prekėms pristatyti.

Pasak Rusijos pareigūno, Lietuva, uždrausdama prekių tranzitą į Kaliningrado sritį, esą pažeidė stojimo į Europos Sąjungą taisykles.

Kaliningrado sritis – Rusijos anklavas, besiribojantis su Lietuva ir Lenkija. Su juo keleivių aptarnavimas geležinkeliais per Lietuvos teritoriją vykdomas be pakeitimų, o lėktuvai skrenda virš Baltijos jūros, nes ES oro erdvė Rusijai uždaryta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(0)
(69)

Komentarai (3)