[Žinios trumpai] Rusijai tai visiškai netikėtas smūgis, gresia didelėmis problemomis: Ukraina per akimirką išdaužė daugelį amunicijos sandėlių, fronto aprūpinimas paralyžiuotas  ()

Donecko regione sproginėja okupantų amunicijos ir degalų sandėliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė karybos ekspertas Aleksandras Kovalenko. Jo teigimu, ukrainiečiai sparčiai mažina rusų karinio tiekimo pajėgumus Donbase.

„Laikinai okupuotose Donecko srities teritorijose įsibrovėlių amunicijos ir degalų bei tepalų sandėliuose ir toliau vyksta kažkas labai keisto. Šiek tiek dūmų, nesuprantami sprogimai... Per pastarąją savaitę tiekimas buvo sumenkintas gerokai. Pakirstas tiesiogine ir perkeltine prasme“, teigia Kovalenko.

Per pastarąją savaitę sprogimai okupantų sandėliuose griaudėjo ne tik Donecke, bet ir Charkivo, Luhansko ir Chersono srityse. Visa tai - aktyvių ukrainiečių artileristų pastangų rezultatas. Nors rusams amunicijos tikrai nepritrūks, tokios atakos stipriai apsunkina tiekimą. Tai reiškia, kad priešakinėse gretose esantiems daliniams gali tekti taupyti amuniciją, nes kitos siuntos gali vėluoti.

(53)
(0)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: