[Žinios trumpai] Situacija kaista: skelbiama, kad Baltarusijoje atsiras branduolinis ginklas, tam viskas paruošta  (6)

Rusija vis labiau laiko Vakarus savo didžiausiais kariniais priešais. Būsima Švedijos ir Suomijos narystė NATO pykdo Kremlių. Kaip ir karinė parama Ukrainai. Taigi, branduolinio ginklo įkurdinimas Baltarusijoje atrodo kaip tikėtinas kitas Putino žingsnis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar vasarį Baltarusijoje buvo įvykdytas referendumas, kuriuo buvo pakeista konstitucija - pašalintas punktas, pagal kurį Baltarusijoje negalima laikyti branduolinių ginklų. Pakeitimai įsigaliojo kovo mėnesį. Nuo to laiko Vakarų ir Rusijos santykiai tik prastėjo.

Vokietijos oro pajėgų vadas generolas Ingo Gerhartzas birželio 17 dieną pareiškė, kad jei Rusija panaudos branduolinį ginklą prieš Europą, NATO turi būti pasirengusi atsakyti tuo pačiu. Pasak Gerhartz, patikimam branduoliniam atgrasymui reikia ne tik priemonių, bet ir politinės valios.

Putinas neseniai vėl priminė, kad branduoliniai ginklai Rusijai reikalingi ne šiaip sau - jie būtų panaudoti „suvereniteto gynimui“. Tai - labai subjektyvi kategorija ir pasauliui nuo to ne ramiau.

 

Taigi, dirva branduolinių ginklų perkėlimui į Baltarusiją jau paruošta. Lukašenkai tai suteiktų svarbos, kurios jis taip pasiilgo, Putinui - dar vieną šantažo priemonę ir galimybę vidinei auditorijai priminti, kad Rusija dar stipri.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(25)
(-22)

Komentarai (6)