[Žinios trumpai] „Po dviejų mėnesių ten bus pragaras, visiška š**na“: Rusijos žurnalistas ragina gyventojus kuo skubiau bėgti iš Kaliningrado  (3)

Kaliningrado srityje artėja socialinis ir ekonominis žlugimas, įsitikinęs žurnalistas Ivanas Jakovina.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-25 [Žinios trumpai] „Po dviejų mėnesių ten bus pragaras, visiška š**na“: Rusijos žurnalistas ragina gyventojus kuo skubiau bėgti iš Kaliningrado  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos eksklavui – Kaliningrado sričiai – dėl sankcijų buvo užblokuotas prekių tiekimas tiek iš Europos, tiek iš Rusijos Federacijos. Dėl šios priežasties regionas labai greitai degraduoja.

Žurnalistas Ivanas Jakovina apie tai papasakojo savo vaizdo įrašų tinklaraštyje „YouTube“.

„Jei gyvenčiau Kaliningrado srityje, dabar bandyčiau iš ten išsikraustyti. Po dviejų mėnesių bus pragaras, aš jums tai garantuoju. Tai bus visiška š**na, visko trūks... Kaliningrado srities gyventojai dabar palikti gyventi Šiaurės Korėjos pozicijoje“, – savo nuomonę išsakė Jakovina.

Jis priminė, kad nuo birželio 18 dienos įsigaliojo nauji ES apribojimai, draudžiantys daugelio rusiškų prekių tranzitą. Todėl Kaliningradas, neturintis sausumos ryšio su Rusijos Federacija, atsidūrė tarsi blokadoje.

„Regione prasidėjo panika, žmonės puolė į parduotuves pirkti visko, ką galėjo. Sankcionuotų prekių sąrašas tiesiog didžiulis, ten dešimtys tūkstančių prekių: vamzdžiai, metalo gaminiai, žaliavos pramonei, kvepalai, gėlės, popierius, kartonas, statybinės medžiagos... Man susidarė įspūdis, kad absoliučiai visko negalima importuoti – nuo reaktyvinių variklių, buldozerių iki vatos pagaliukų“, – aiškino žurnalistas.

Jis patikslino, kad sausumos tiekimo regionui pakeisti jūra neįmanoma. Tam Rusijos Federacija neturi nei pakankamai laivų, nei uosto infrastruktūros.

 

„Pastaruoju metu rusai iš Kaliningrado srities aktyviai naudojasi Lenkijos ir Lietuvos uostais, nes jie pigesni, geriau dirba, turi gilesnį vandenį“, – dalijosi informacija.

Jakovina įsitikinęs, kad dabartinėmis realijomis Rusijos eksklavo ateitis nepavydėtina. Jis susidurs su žlugimu greičiau nei kiti šalies regionai.

„Likusi be bendravimo su išoriniu pasauliu, ši sritis labai greitai numirs ekonomine prasme. Visas jų gyvenimas buvo labiau susijęs su ES nei su Rusija. Iš pradžių nebuvo ryšio su ES, o dabar – su Rusija. Dabar ten visai nėra ką veikti. Tai visiška socialinė-ekonominė griūtis!“ – pareiškė žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(230)
(12)
(218)

Komentarai (3)