[Žinios trumpai] „Važiuosime ar tai vogti, ar tai kariauti”: parodytas sensacingas vaizdo įrašas, kaip orkai verbuoja naują „patrankų mėsą” (Video)  ()

Ukrainos žvalgyba anksčiau pranešė, kad šalis agresorė renka „rezervą“ iš Rusijos įkalinimo vietų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariškiai iš 72-osios atskiros mechanizuotos brigados „Čiorni Zaporožcy“ (ukr. Чорні запорожці) paskelbė vaizdo įrašą, kuriame vienos Rusijos kolonijų kaliniai agituojami vykti kariauti į Ukrainą. Kaip patikslina Ukrainos kovotojai, numanoma filmavimo vieta yra pataisos kolonija Nr. 1 ​​Adygėjos Respublikoje.

Vaizdo įraše galima išgirsti vieną iš nuteistųjų sakant, kad žmonės eina „arba vogti, arba kariauti“.

„Didžioji armija“ niekaip neapsieina be nuteistųjų“, – vaizdo įrašą komentavo kariškiai.

Anksčiau Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos direkcija taip pat informavo, kad Rusija kalėjimuose bando užverbuoti kariuomenės „rezervą“.

„Atsižvelgdama į didelius nuostolius kare Ukrainoje, Rusijos Federacija suintensyvino verbavimą į privačias karines kompanijas. Nesant norinčiųjų, verbavimas vyksta laisvės atėmimo vietose“, – sakė Ukrainos žvalgybos pareigūnai.

Pasak Gynybos ministerijos, norinčiųjų verbavimas vykdomas Adygėjos Respublikos kolonijose. Pasirašius ir įvykdžius sutartis, kaliniams žadama visiška amnestija.

„Rekrūtų“ rinkimas vyksta kariniame poligone prie Molkino ūkio Krasnodaro krašte, kuris žinomas kaip privačios karinės kompanijos „Wagner“ kovotojų mokymo bazė.

 

Kaip pažymima žvalgybos pranešime, į Ukrainą siunčiami kaliniai taip pat verbuojami Rostovo, Sankt Peterburgo ir Žemutinio Naugardo kalėjimuose.

„Jie nekreipia dėmesio į straipsnį, pagal kurį buvo nuteistas konkretus asmuo. Visiems užverbuotiems po 6 mėnesių „tarnybos“ žadama visiška amnestija, net jei asmuo įvykdė žmogžudystę ar kitus sunkius nusikaltimus“, – rašoma Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos direkcijos pranešime.

Išaiškinta, kad visi nuteistieji privalo nešioti specialius jų statusą nurodančius žetonus. Jiems draudžiama turėti išmaniuosius telefonus, jie gali naudotis tik mygtukiniais telefonais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(14)
(-9)

Komentarai ()