„Tai ukrainiečiai sukūrė Rusijos imperiją ir Sovietų Sąjungą“ – internetas ūžia po skandalingo Arestovičiaus interviu (Video)  ()

Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovičius prisipažino teigiamai vertinantis SSRS ir norintis, kad Ukraina pasiimtų iš jos geriausią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oleksijus Arestovičius interviu Rusijos opozicijos rašytojui Dmitrijui Bykovui prisipažino teigiamai vertinantis istorinį Sovietų Sąjungos vaidmenį. Jis pažymėjo, kad, jo nuomone, SSRS vystėsi trys linijos: leninistinė, stalinistinė ir noosferinė, kurias išskyrė akademikas Vladimiras Vernadskis.

Trečiąją – noosferinę – įkūnijo sovietinė mokslinė fantastika ir didelis dėmesys, kurį sovietinė valstybė skyrė vaikams, ypač 1964–1982 m. Būtent šiuo laikotarpiu Sovietų Sąjungą valdė ukrainiečiai – Leonido Brežnevo vadovaujamas Dnepropetrovsko klanas.

Arestovičius pareiškė, kad Sovietų Sąjunga ne kolonizavo Ukrainą, o priešingai – būtent Ukraina sukūrė SSRS. Ir būtų malonu, jei geriausios to laikotarpio idėjos būtų plėtojamos ir tęsiamos šiuolaikinėje Ukrainoje – tam Arestovičius jau sukūrė specialų „Penktąjį projektą“.

 

Liepos 10 d. Arestovičius savo „YouTube“ kanale paskelbė vaizdo įrašą iš interviu su Rusijos opozicijos rašytoju Dmitrijumi Bykovu. Per tris dienas jį peržiūrėjo per 700 tūkst. vartotojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(34)
(-13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()