[Žinios trumpai] Chersono vadovybė paskelbė, ką tiksliai Ukraina daužo prie Antonovo tilto - rezultatai labai geri  ()

Pagrindinis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tikslas okupuotame Chersone yra priešo vadavietės ir Rusijos kariuomenės dislokavimo vietos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-21 [Žinios trumpai] Chersono vadovybė paskelbė, ką tiksliai Ukraina daužo prie Antonovo tilto - rezultatai labai geri  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 19 d. pirmą kartą per šį Ukrainos ginkluotosios pajėgos sudavė artilerijos smūgį Antonovo tiltui okupuotame Chersone. Priešas nusprendė, kad pagrindinis Ukrainos gynėjų tikslas buvo pats tiltas, tačiau taip nėra. Liepos 20 d., Chersono karinės administracijos vadovo patarėjas Serhijus Chlanas sakė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogia priešo kariams ir technikai, esančiai priešo teritorijoje prie tilto.

Anot Chlano, dar 19 dieną Ukrainos artileristai „chirurgiškai“ pataikė į Antonovo tilto zoną. Iškart po smūgio incidento vietoje pasirodė propagandinė žiniasklaida. Jie nufilmavo istoriją apie neva raketų pataikymą prie paties tilto. Kartu rusų propagandistai pareiškė, kad tiltas nebuvo labai pažeistas ir juo galima važiuoti be problemų. Tai, žinoma, nesąmonė - jei raketos būtų pataikiusios į tiltą, tai mažų mažiausiai nebeliktų dangos, kuria galima važiuoti, net jei pagrindinės tilto konstrukcijos liktų nepažeistos.

Tiesa yra ta, kad pagrindinis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tikslas buvo ne pats tiltas, o toje teritorijoje buvę Rusijos kariai. Netoliese yra viešbučių kompleksas „Nairi“, kuriame buvo okupantų vadavietė, taip pat karinė technika.

Liepos 20-osios rytą Ukrainos ginkluotosios pajėgos vėl smogė Antonovo tilto prieigoms. Chlanas sakė, kad Ukrainos gynėjai vėl taikėsi į priešo vadavietę.

(63)
(0)
(63)

Komentarai ()

Susijusios žymos: