[Žinios trumpai] Po skandalingų straipsnių žiniasklaidoje paskelbtas oficialus Europolo pareiškimas dėl ginklų kontrabandos Ukrainoje  ()

Žiniasklaidoje buvo pasirodę pranešimų, kad dalis Vakarų Ukrainai suteiktų ginklų gali patekti į juodąsias rinkas. Europolas į tai sureagavo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficialiame pareiškime Europolas patvirtino, kad artimai bendradarbiauja su Ukraina, kad sumažintų tikimybę, jog ginklai nelegaliai pateks į Europos Sąjungą. Europolas teigia, kad visiškai pasitikimi ukrainiečiais ir mato, kad jie vykdo naujas stebėjimo ir ginklų sekimo priemones.

„Nuo tada, kai 2017 m. buvo pasirašytas mūsų veiklos susitarimas, Europolas džiaugiasi puikiais santykiais su Ukraina. Mes ir toliau palaikome glaudžius ryšius, keičiantis situacijai Ukrainoje, ir už tai esame dėkingi savo kolegoms iš Ukrainos“, teigiama pranešime.

Europolas pažymi, kad karo zonose visada stebima grėsmė, kad ginklai pateks į blogas rankas. Karo Ukrainoje atveju, Europolas perspėjo, kad ginklų ir sprogmenų paplitimas Ukrainoje gali padidinti nelegalios amunicijos ir ginkluotės srautą ir į ES. Tačiau Europolas perspėja, kad ši grėsmė bus dar didesnė po to, kai karas baigsis.

Rusija nuolat kuria istorijas apie tai, kaip Ukraina parduoda ar praranda Vakarų jai suteiktus ginklus. Taip siekiama diskredituoti Ukrainą kaip Vakarų šalių saugumo partnerę. Tuo pačiu taip siekiama sumažinti paramą Ukrainai Vakarų visuomenėse. Liūdniausia tai, kad daug žmonių mąsto absoliučiomis kategorijomis ir viena tokia pasitvirtinusi istorija gali visiškai pakeisti nuomonę apie Ukrainą - jei paaiškėtų, kad kažkas Ukrainoje iš tikrųjų yra įsivėlęs į ginklų kontrabandą, daugybė žmonių nebepalaikytų karinės pagalbos Ukrainai, net jei tai būtų santykinai mažos apimties atvejis. Blogų žmonių yra visur, įskaitant Ukrainą, ir visuose karuose būta grupuočių, kurios bandė pasinaudoti padėtimi. Tuos atvejus reikia tirti, bet bendro paveikslo tai nekeičia - Ukrainai būtina padėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: