[Žinios trumpai] Susitarimas galiojo vos vieną dieną – Rusija raketomis atakavo Odesos uostą, iš kurio gabenami grūdai: rusai viską neigia (Video)  (4)

Šeštadienį Rusija raketomis atakavo Ukrainos svarbiausią Juodosios jūros Odesos uostą – ataką Ukraina pavadino „spjūviu į veidą“, nes vos prieš dieną kariaujančios šalys pasirašė susitarimą atnaujinti dėl konflikto blokuotą grūdų eksportą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-24 [Žinios trumpai] Susitarimas galiojo vos vieną dieną – Rusija raketomis atakavo Odesos uostą, iš kurio gabenami grūdai: rusai viską neigia (Video)  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dvi sparnuotosios raketos pataikė į terminalo infrastruktūrą, socialinėje žiniasklaidoje pranešė regioninės valdžios institucijos.

„Rusijos smūgis yra Rusijos prezidento Vladimiro Putino spjūvis į veidą JT generaliniam sekretoriui Antonio Guterresui ir Turkijos prezidentui Erdoganui, kurie dėjo milžiniškas pastangas susitarimui pasiekti“, – sakė Ukrainos Užsienio reikalų ministerijos atstovas Olegas Nikolenka.

Nikolenka sakė, kad Rusija prisiims „visą atsakomybę už pasaulinės maisto krizės gilinimą“, jei susitarimui dėl išpuolio iškiltų pavojus.

„Priešas atakavo Odesos jūrų uostą sparnuotinėmis raketomis „Kalibr“. Dvi iš raketų buvo numuštos oro gynybos. Dvi pataikė į uosto infrastruktūrą“, - socialinėje žiniasklaidoje sakoma Odesos regiono atstovo Sergijaus Bračuko pranešime.

Tačiau, Turkijos gynybos ministras šeštadienį pareiškė, kad Rusijos pareigūnai Ankarai pasakė, kad Maskva „neturi nieko bendro“ su smūgiais Ukrainos Odesos uoste.

 

„Rusai mums pasakė, kad jie visiškai neturi nieko bendra su šia ataka ir kad jie labai atidžiai ir išsamiai nagrinėja šį klausimą“, – sakoma gynybos ministro Hulusai Akaro pranešime.

„Faktas, kad toks incidentas įvyko iškart po vakar sudaryto susitarimo, mums tikrai sukėlė nerimą“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(8)
(0)

Komentarai (4)