[Žinios trumpai] Medvedevas: Lenkija, Rumunija ir Rusija pasidalins Ukrainą  (3)

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigia, kad Ukraina turi grįžti į 2013-ųjų ribas. Tačiau Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas savo „Telegram“ kanale piešia kitokį scenarijų - jis paskelbė du žemėlapius, kuriuose pavaizduoti Kyjivo ir tariami Vakarų šalių teritoriniai lūkesčiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

D. Medvedevas įsitikinęs, kad, Vakarai nori padalinti Ukrainą, atplėšti jos žemes. Medvedevas pasakoja, kad pagal Vakarų Scenarijų, ateityje Ukrainą sudarys tik Kyjivo regionas - likusią šalies dalį tariamai pasidalins Rusija, Lenkija, Rumunija ir Vengrija.

Tokias nesąmones Medvedevas pasakoja bandydamas įvaryti pleištą tarp Ukrainos ir Vakarų partnerių. Vienintelė šalis, kuri nori padalinti Ukrainą, yra Rusija.

„Psichotropinių medžiagų paveikto Ukrainos prezidento galvoje susidarė toks šviesios jo šalies ateities vaizdas (1 pav.). Vakarų analitikai mano, kad iš tikrųjų taip ir bus (2 pav.)“, – rašė Medvedevas.

Rusijos valdžia ne kartą yra pareiškusi, kad Vakarų valstybės siekia „supjaustyti“ Ukrainą ir, pasibaigus ginkluotam konfliktui, okupuos jos teritorijas. Visų pirma apie tai kalbėjo Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos vadovas Sergejus Naryškinas.

Į Medvedevo nesąmones jau sureagavo Rumunijos Užsienio reikalų ministerija. „Užsienio reikalų ministerija kategoriškai atmeta Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojo Dmitrijaus Medvedevo požiūrį, kuris socialiniame tinkle paskelbė žemėlapį, kuriame Ukrainos teritorijoje keistai nurodo Rumuniją ir kitas Ukrainai kaimynines valstybes. Užsienio reikalų ministerija mano, kad tokios nuotaikos yra propagandos ir dezinformacijos priemonių, kuriomis Rusijos Federacija naudojasi ilgą laiką ir kurios sustiprėjo prasidėjus neteisėtam ir neteisėtam agresyviam karui prieš Ukrainą, dalis“, skelbiama pranešime.

(3)
(17)
(-14)

Komentarai (3)