[Žinios trumpai] Rusai į belaisvių koloniją atvežė „ekspertus“ iš Nikaragvos ir Šiaurės Korėjos: skelbiama, kas čia vyksta  ()

Į koloniją okupuotoje Olenivkoje, kur rusai tyčia ir ciniškai nužudė mažiausiai 50 ukrainiečių karo belaisvių, atvyko „tarptautinių ekspertų“ grupė. Tarp jų – Nikaragvos ir Šiaurės Korėjos atstovai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-11 [Žinios trumpai] Rusai į belaisvių koloniją atvežė „ekspertus“ iš Nikaragvos ir Šiaurės Korėjos: skelbiama, kas čia vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Rusijos Valstybės Dūmos narys ir Liberalų demokratų partijos pirmininkas Leonidas Sluckis.

Pranešime sakoma, kad „tarptautinė ekspertų grupė“, kurią sudaro kelių šalių, įskaitant Nikaragvą ir Šiaurės Korėją, atstovai, turėjo galimybę savo akimis pamatyti visus sugriovimus ir pasikalbėti su liudininkais, visų pirma su kaliniais, kurie išgyveno raketų ataką.

Deputatas toliau tvirtino, kad į įstaigą pataikė raketos, kurias paleido Ukrainos pajėgų daliniai iš HIMARS, nors visi ekspertai, išanalizavę vaizdo įrašus ir nuotraukas iš įvykio vietos, patikino, kad viduje esantys sugriovimai buvo per maži lyginant su padarytais JAV ginklų raketų.

2022 m. liepos 29 d. rytą prorusiški kovotojai pranešė, kad per smūgį Olenivkos kolonijai žuvo 40 Ukrainos kovotojų. Vėliau buvo pranešta, kad žuvusiųjų skaičius išaugo iki 50.

Generalinis štabas pareiškė, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos nusitaikė į Olenivkos įkalinimo įstaigą, siekdamos apkaltinti Ukrainą „karo nusikaltimais“ ir nuslėpti kalinių kankinimus bei šaudymus.

 

Žvalgybos duomenimis, išpuolis Olenivkoje buvo speciali Rusijos Federacijos operacija, nukreipta prieš Vakarų valstybių tiekiamus didelio tikslumo ginklus Ukrainai. Tai rodo pirmieji Rusijos pranešimai apie Olenivkos pataisos kolonijos apšaudymą iš HIMARS.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(15)
(-12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: