[Žinios trumpai] Rusija „pasveikino“ Ukrainą nepriklausomybės proga – raketa smūgiavo Ukrainos geležinkelio stočiai, dešimtys žuvusiųjų (Foto)  ()

Prezidentas Volodymyras Zelenskis prieš trečiadienį minimą Ukrainos Nepriklausomybės dieną perspėjo apie „Rusijos provokacijų“ pavojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per Rusijos karių išpuolį rugpjūčio 24-ąją, minint Ukrainos nepriklausomybės dieną, prieš gyvenamąjį sektorių ir geležinkelio stotį Čaplinės miestelyje Dniepropetrovsko srityje žuvo mažiausiai 25 žmonės, įskaitant du vaikus. Dar 31 gyvenvietės gyventojas buvo sužeistas. Tai pareiškė prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojas Kyrylo Tymošenko.

Nuotraukose iš įvyko vietos matoma daugybė rusenančių bėgių vagonų, kurie, atrodo, nukentėjo nuo gaisro, taip pat apdegusios transporto priemonės.

 

Čaplinės miestelis yra už maždaug 145 km į vakarus nuo Rusijos okupuoto Donecko Rytų Ukrainoje.

„Rusijos raketos smūgis į traukinių stotį, pilną civilių, atitinka Kremliaus žiaurumo modelį. Mes ir toliau kartu su partneriais iš viso pasaulio palaikysime Ukrainą ir sieksime atsakomybės už Rusijos pareigūnus“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(2)
(1)

Komentarai ()