[Žinios trumpai] Naujas akibrokštas iš Vengrijos: „Rusija gali paskelbti apie pergalę bet kurią akimirką“  ()

Vengrijos politiko teigimu, Rusijos imperinė mintis ir ekspansija nepriklauso nuo sistemų ir valdymo formų. Jis įsitikinęs, kad Vakarų įvestos sankcijos Rusijos Federacijai nepasiteisino.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos premjero administracijos vadovas Gergely Gulyas sakė, kad Rusija turi tiek daug pranašumų prieš Ukrainą, kad bet kurią akimirką gali paskelbti pergalę. Apie tai rašo „Magyar Hirlap“.

Pranešama, kad tokį pareiškimą Vengrijos politikas padarė Gezos Getsche knygos „Rusijos didžiosios galios politika 1905-2021“ pristatyme.

Anot Gulyas, sankcijų politika prieš Rusijos Federaciją nepateisino Vakarų lūkesčių, o tik padėjo agresoriui. Jis pažymėjo, kad po 1990 metų Vakarų Europa tikėjo, kad ekonominiam bendradarbiavimui su Rusija kliūčių nėra. Anot jo, klaida ne tai, kad Europa pirko energijos išteklius iš Rusijos, o tai, kad šiandien jiems nėra alternatyvų.

Be to, politikas teigė, kad Rusijos imperinė mintis ir ekspansija nepriklauso nuo sistemų ir valdymo formų. Šiuo metu Europos politiką apibrėžia atsakymas į klausimą, kiek šios imperinės ambicijos tęsiasi.

 

Tuo pačiu metu, kaip sakė Gulyas, Budapešto nacionalinio saugumo strategijai nepaprastai svarbu ir naudinga turėti šalį tarp Rusijos ir Vengrijos. Tačiau, jo nuomone, Ukraina su tautinėmis mažumomis elgėsi blogai. Ypač su vengrais Užkarpatėje.

„Ukraina buvo bloga tautinių mažumų šeimininkė, net jei pagrindinė kovos su teisėmis politikos priežastis buvo rusų mažuma“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(46)
(-41)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()