[Žinios trumpai] Ukraina tampa galingiausia jėga Europoje – iš Slovakijos ir sąjungininkų gaus dar daugiau rusus traiškančių ginklų  ()

Slovakija, Danija ir Norvegija susitarė dėl bendro savaeigių haubicų „Zuzana 2“ įsigijimo Ukrainai. Artilerijos sistemos bus gaminamos nuo nulio jų tėvynėje Slovakijoje ir siunčiamos į Ukrainą, kai tik bus paruoštos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toks sprendimas priimtas po rugpjūčio viduryje įvykusios Kopenhagos konferencijos, skirtos Ukrainos Šiaurės Europos gynybos sąjungininkams. Apie susitarimą pirkti Ukrainai haubicas sekmadienį, spalio 2 d., paskelbė atitinkamai Danijos ir Slovakijos gynybos ministrai Mortenas Bødskovas ir Jaroslavas Nadas.

„Kaip tiesioginis konferencijos rezultatas, Norvegijos Karalystė, Vokietijos Federacinė Respublika ir Danijos Karalystė siekia bendrai finansuoti Slovakijos artilerijos sistemų dovanojimą Ukrainai, kurios vertė iš viso siekia 92 mln. €“, – nurodė Norvegijos gynybos ministerija.

 

Už šias lėšas Slovakijoje bus pagaminta 16 haubicų, o pristatymai į Ukrainą prasidės 2023 m. Taigi bendras tokių sistemų, suteiktų Ukrainai, sieks 24 vienetai. Kol kas Ukraina gavo mažiausiai keturis vienetus iš aštuonių, kuriuos Slovakija žadėjo anksčiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(1)
(48)

Komentarai ()