[Žinios trumpai] Rusijos armija gaus naujausius tankus T-80BVM su Vakarų matricomis – kas vyksta?  ()

Dėl Vakarų sankcijų Rusijos gynybos pramonė sumažėjo iki tiek, kad per metus ji gali modernizuoti tik kelias dešimtis tankų, o ne kelis šimtus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovė „Uralvagonzavod“ paskelbė, kad pagal valstybės gynybos įsakymą 2022 metams Rusijos gynybos ministerijai perduoda „didelę partiją“ modernizuotų tankų T-80BVM. Šie tankai išsiskiria tariamai patobulintu įgulos apsaugos lygiu.

Rusai tvirtina, kad šie tankai jau praėjo visus reikiamus testus. Žinoma, prireiks šiek tiek laiko, kol šie T-80BVM pateks tiesiai į Rusijos armijos kovinius vienetus. Tačiau pats šių tankų perdavimo faktas rodo, kad Rusijos karinės gynybos sistema vis dar yra pajėgi modernizuoti senus sovietų tankus net ir spaudžiama Vakarų sankcijų, rašo portalas „Army Recognition“.

Viena iš T-80BVM savybių yra „Sosna-U“ taikiklis, kuris buvo pagamintas naudojant prancūzų kompanijos „Thales“ matricas. Tačiau taip pat verta prisiminti, kad „Sosna-U“ taikiklis naudojamas ir kitam reikšmingam Rusijos tankui T-72B3.

Atvirų šaltinių duomenimis, „taikos metu“ Rusijos kariuomenė kasmet gaudavo iki 50 vienetų T-80BVM ir iki 170 vienetų T-72B3. Atitinkamai, šiems tankams reikėjo 200–250 matricų, kad būtų galima pagaminti „Sosna-U“ taikiklius.

 

Akivaizdu, kad didelio masto karo prieš Ukrainą sąlygomis ir dėl Vakarų sankcijų Rusijos gynybos pramonė neturi tokių 200-250 Sosna-U matricų ir taikiklių atsargų, kad atlaikytų gamybos tempą. Iš kur rusai ima matricas, tai jau antraeilis dalykas (arba senos atsargos, ar kontrabanda, ar pramoninis šnipinėjimas).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(49)
(-27)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()