[Žinios trumpai] Rusai sutriuškinti prie Chersono, jie bėga - propaganda skelbia 3 priežastis, kas čia vyksta  (1)

Rusų propaganistas Romanas Saponkovas išsakė tris pagrindines priežastis, lėmusias Rusijos kariuomenės atsitraukimą Chersono fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karo korespondentas pasakojo, kad susisiekė su savo pažįstamais okupantais ir sužinojo, kad nuostolių Chersono fronte yra, bet jie esą nedideli. Tačiau, nepaisant šio faktoriaus, Rusijos kariuomenė ėmė trauktis dešimtis kilometrų. Šiandien Rusijos karo korespondentas savo „Telegram“ kanale paskelbė tris priežastis, kodėl okupantai taip greitai atsitraukė.

Pagrindinė priežastis, jo nuomone, – rotacijos stoka. 126-osios brigados įsibrovėliai fronte buvo nuo kovo mėnesio. Kai kurie per tą laiką spėjo paatostogauti penkias dienas. Per šiuos 7 mėnesius Ukrainos ginkluotosios pajėgos sugebėjo likviduoti labiausiai mūšyje patyrusius okupantus. Ir Ukrainos ginkluotosiose pajėgose vyksta nuolatinė rotacija, siunčiami nauji ginklai, atkeliauja parama tankais.

Antra priežastis – Ukrainos gynėjai taiko „įsiveržimo tarp priešo tvirtovių“ taktiką. Iš pradžių rusų kariai sėdėjo arba soduose, arba kaimuose. Per šiuos 7 mėnesius Ukrainos žvalgyba surado visas silpnąsias priešo vietas ir dabar išnaudoja šią informaciją.

Kontrpuolimo metu rusų kariai sugebėjo išsilaikyti tik porą valandų, po to paliko savo pozicijas, kad nebūtų apsupti. Saponkovas taip pat tvirtina, kad dėl blogo oro abi pusės mažai naudojo artileriją. Jis taip pat pripažino, kad įsibrovėliai neturėjo pakankamai amunicijos.

 

Trečioji priežastis - Ukrainos ginkluotosios pajėgos mūšiuose naudoja amerikietišką kovos valdymo sistemą. Kompiuterizuota sistema leidžia visiems Ukrainos daliniams mūšio metu žinoti, kur yra jų bendražygiai. Tai leidžia sinchronizuoti judėjimą pirmyn ir taip valdyti priešo atsitraukimą arba jį apsupti. Rusai tokių sistemų tiesiog neturi.

(106)
(2)
(104)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: