Nutekėjo labai karštas ginčas tarp aukščiausio NATO pareigūno ir Kinijos ambasadoriaus: štai koks Kinijos požiūris į karą Ukrainoje  ()

Islandijoje, Poliarinio rato asamblėjoje įvyko „neįprastai atviras pasikeitimas nuomonėmis“ tarp Kinijos ir NATO atstovų dėl Rusijos ir Ukrainos karo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „Liga.net“ su nuoroda į „Bloomberg“.

NATO karinio komiteto vadovas admirolas Robas Baueris pareiškė, kad Kinija „nepripažįsta mūsų vertybių ir griauna taisyklėmis pagrįstą tarptautinę tvarką“.

Salėje buvęs Kinijos ambasadorius Islandijoje He Rulongas į tai sureagavo sakydamas: „Admirole, su visa pagarba, jūsų pastabos ir žodžiai yra kupini arogancijos“.

Po to NATO admirolas pareiškė, kad Kinija kalba apie suvereniteto ir tarptautiniu mastu pripažintų sienų svarbą, tačiau kažkodėl dar nepasmerkė Rusijos karių įvedimo į Ukrainą.

„Turiu jums klausimą, nes pabrėžiate suvereniteto principą ir tarptautiniu mastu pripažintų sienų svarbą pasaulyje. Tai kodėl tada Kinija dar nepasmerkė Rusijos puolimo prieš Ukrainą?“, – pasakė R. Baueris.

He Rulongas, atsakydamas į šiuos teiginius, sakė, kad „Ukrainos krizė“ turi istorinę perspektyvą ir pasaulis turi „suprasti pagrindinę šio karo priežastį“.

„Bloomberg“ taip pat pažymi, kad publika juokėsi iš diplomato žodžių, kai jis Kiniją pavadino „taikos pasaulyje kūrėja“.

 

Poliarinio rato asamblėja yra kasmetinis tarptautinis susitikimas Arkties klausimais. Ji nėra Arkties tarybos, aštuonių valstybių tarpvyriausybinės grupės, kuriai priklauso JAV ir Rusija, narė. Susitikimai buvo sustabdyti Rusijai įsiveržus į Ukrainą.

Gao Fengas, Kinijos specialusis atstovas Arkties reikalams, sakė, kad jo šalis nepritars Rusijos, kuri vadovauja šiai grupei iki 2023 m., išstūmimui, siekiant nubausti ją už karą Ukrainoje ir perduoti vadovės pareigas Norvegijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(29)
(9)
(20)

Komentarai ()