[Žinios trumpai] Vos 10 kareivių galės apginti didelį fronto ruožą: Ukrainoje skubiai statoma „Putino linija“, skelbiamas planas žiemai  ()

Rusijos kariai jau kuria gynybos liniją Luhansko srityje, siekdami išlaikyti Svatovą ir pasienio zoną savo kontrolėje, sakė Michailas Žirochovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgos kovos zonoje bando sukurti sąlyginę demarkacijos liniją. Jie kasa apkasus, stato prieštankinius betoninius įtvirtinimus, mobilizuojasi. Karo ekspertas Michailas Žirochovas interviu „Focus“ pasakojo, kad būtent toks pasiruošimas formuos kovų pobūdį žiemą.

„Bent jau Luhansko srities šiaurėje rusai formuoja vadinamąją „Putino liniją“ iki sienos su Rusijos Federacija. Kasa griovius, apkasus ir stato prieštankinių stulpų eiles. Dirba inžinerinė technika. Rusai nori įsitvirtinti, kad Svatovo ir pasienio ruožas liktų jų kontrolėje“, – pasakoja Žirochovas.

Informacijos apie Chersono sritį yra mažai, tačiau ekspertai teigia, kad rusai ten sumažino fronto liniją, bandydami įsitvirtinti Černobajivkos srityje, Chersono priemiesčiuose. O kad būtų lengviau nubrėžti fronto liniją, iškeliami civiliai gyventojai.

 

„Prie Chersono Rusijos Federacija bando ne tik didinti karių skaičių mobilizuotųjų sąskaita, bet ir gynybos kokybę – labai gilinasi, kad, pavyzdžiui, dešimt žmonių galėtų išlaikyti didelę fronto liniją“, – aiškina analitikas. Jis teigia, kad Chersono regione, ypač prie regiono centro, vyks nuožmios kovos dėl kiekvienos gyvenvietės, nes visos jos svarbios fronto linijai.

(15)
(20)
(-5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: