To dar nebuvo: JK jau nelaiko nervai – per JT Saugumo Tarybos posėdį viešai drėbė tiesą apie Rusiją  ()

Didžioji Britanija JT Saugumo Taryboje: kiek dar turėsime kęsti Rusijos kliedesius?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžioji Britanija nemėgsta toleruoti Rusijos kliedesių ir sąmokslo teorijų, kuriomis ji bando užkimšti JT Saugumo Tarybos darbotvarkę.

Tai pareiškė Didžiosios Britanijos atstovė JT Barbara Woodward per Rusijos Federacijos inicijuotą posėdį Saugumo Tarybai dėl tariamo biologinio ginklo kūrimo Ukrainoje, praneša Censor.NET su nuoroda į Liga.net.

Ji priminė, kad Rusija pažeidė tarptautinę teisę, kai vasario 24 dieną įsiveržė į Ukrainą. Išpuolį vienbalsiai pasmerkė JT Generalinė Asamblėja, pabrėžė Woodward.

„Nuo tada Rusijos Federacija ne kartą skleidė dezinformaciją, įskaitant beprotiškus teiginius apie „purvinas bombas“, cheminius ginklus ir agresyvius biologinius tyrimus. Kiek dar turėsime kęsti šiuos kliedesius?“ – kalbėjo Didžiosios Britanijos atstovė.

„Rusijos kaltinimai praėjusį mėnesį buvo peržiūrėti pagal Biologinių ir toksinių ginklų konvencijos procedūras“ – sakė Woodward. „Rusijos Federacija nepateikė nieko, išskyrus iškraipytus viešus dokumentus ir įklijuotas nuotraukas iš Vikipedijos.“

 

Anot jos, konvencijoje dalyvaujančių valstybių reakcija buvo aiški – Rusijos Federacija turėtų nutraukti savo agresiją ir dezinformaciją prieš Ukrainą, Maskva turėtų nustoti demonizuoti taikų ir teisėtą mokslinį ir techninį bendradarbiavimą.

„Šis procesas dabar baigtas. Rusijos pretenzijos buvo išklausytos, apsvarstytos ir atmestos… Taryba yra rimtas organas ir rizikuoja būti sugėdinta dėl Rusijos veiksmų… Yra daug klausimų, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį, bet Rusija užkrauna darbotvarkę sąmokslo teorijomis“, – sakė ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(427)
(8)
(419)

Komentarai ()