Ukrainos generalinis štabas - iki dantų ginkluoti „kadyrovcai“ jau Baltarusijoje, gali prasidėti netikėti įvykiai  (1)

„Kadyrovcai“, kartu su Rusijos kariais, atvyko į Baltarusiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pranešė, kad spalio 26 dieną R. Kadyrovo vyrai kartu su Rusijos kariais atvyko į Baltarusijos Bresto geležinkelio stotį.

Kartu su Rusijos kariškiais į Brestą atvyko ir traukinys su karine technika, apie tai praneša Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Jokių kitų detalių pranešime nepateikta. Brestas yra apie 50 kilometrų nuo sienos su Ukraina.

Ukrainos generalinis štabas mano, kad Rusijos kariuomenės puolimo iš Baltarusijos grėsmė auga.

Ukrainos kariškiai mano, kad invazijos atveju jungtinės Baltarusijos ir Rusijos pajėgos, pirmiausia, gali bandyti atkirsti Ukrainos tiekimo linijas nuo Vakarų.

Čečėnijos kovotojai iš pat pradžių buvo Kremliaus plano įsiveržti į Ukrainą dalis, rašė „Financial Times“, remdamasi Vakarų žvalgybos šaltiniais. Pačioje karo pradžioje pagrindinė kadyroviečių užduotis, kaip rašo žurnalistai, buvo pasikėsinti į Ukrainos politinę vadovybę per pirmąsias 48 invazijos valandas. Be to, Kadyrovo dalinių dalyvavimas kare buvo naudojamas kaip psichologinio spaudimo priešui elementas.

 

Tačiau stebėtojams kyla klausimų, ką iš tikrųjų pasiekė čečėnų daliniai. Buvo pranešta, kad jie paprastai nebuvo kariuomenės priešakyje, o jų paskelbti vaizdo įrašai buvo filmuojami pirmiausia propagandos tikslais.

Čečėnijos saugumo pajėgos pirmaisiais karo mėnesiais buvo Kyjivo priemiesčiuose, vėlyvą pavasarį – vasaros pradžioje - Mariupolyje. Po Mariupolio atidavimo jų vaidmuo ginkluotame konflikte Ukrainoje tapo mažiau matomas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(46)
(-33)

Komentarai (1)