[Žinios trumpai] Rusija vėl panoro derybų: šį kartą iškėlė reikalavimą Vakarams  ()

Maskva mano, kad Vakarai turėtų pasiūlyti Rusijai „rimtą požiūrį“, kuris atsižvelgtų į jos interesus ir sumažintų įtampą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija neseniai paskelbė dar vieną pareiškimą apie savo pasirengimą deryboms dėl karo Ukrainoje. Šį kartą apie tai pranešė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, kuris tvirtina, kad Vladimiras Putinas „niekada neatsisakė derėtis“ ir apkaltino Ukrainos pusę „nenorėjimu užmegzti dialogą“.

Lavrovo teigimu, Maskva „visada pasirengusi išklausyti kolegas Vakaruose“, tačiau tuo pat metu Rusijos pusė reikalauja iš Vakarų „rimto požiūrio“, kuris „atsižvelgtų į Rusijos Federacijos interesus“ ir prisidėtų prie įtampos mažinimo. Matyt, kalbama apie tuos pačius Maskvos reikalavimus dėl Ukrainos neprisijungimo prie NATO ir kitus Kremliaus atstovų ne kartą išsakytus reikalavimus. Tarp jų - ir reikalavimas Kyjivui pripažinti Rusijos neteisėtai aneksuotas teritorijas RF dalimi.

Į Lavrovo pareiškimą apie pasirengimą derėtis sureagavo Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitrijus Kuleba, kuris savo „Twitter“ paskyroje prabilo apie „nuspėjamą rusų elgesį: vakare jie nusikalsta, o ryte prašo derybų“.

 

Ukrainos diplomatijos vadovas priminė, kad Rusija prieš dieną pasitraukė iš susitarimo dėl grūdų, todėl pasauliui vėl iškilo pavojus susidurti su maisto trūkumu. „Niekas neturėtų dėl to apsigauti“, – perspėjo ministras.

(49)
(6)
(43)

Komentarai ()