Tai tiesiog neįmanoma! JK žvalgyba atskleidė paslaptį, kaip iš tikro Rusija pabėgo iš Chersono vos per 2 dienas  ()

Didžiosios Britanijos žvalgyba atskleidė, kodėl Chersonas stipriai smogs Rusijos Federacijos reputacijai, ir išsakė įdomų dalyką.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-13 Tai tiesiog neįmanoma! JK žvalgyba atskleidė paslaptį, kaip iš tikro Rusija pabėgo iš Chersono vos per 2 dienas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panikos kupinas ir staigus Putino kariuomenės pasitraukimas iš Chersono buvo rimtas smūgis Rusijos ir jos kariuomenės, kuri save laikė „antra pasaulyje“, reputacijai.

Britų karinės žvalgybos ekspertai pakomentavo istorinius įvykius Ukrainos pietuose, kur Rusija patyrė grandiozinį „fiasko“.

„Chersonas buvo vienintelis regioninis centras, kurį Rusijos kariai užėmė nuo vasario mėnesio, todėl traukimasis iš ten daro didelę žalą reputacijai. Atsitraukimas yra viešas sunkumų, su kuriais susiduria Rusijos kariai vakariniame Dniepro krante, pripažinimas“, – sakoma JK gynybos ministerijos „Twitter“ puslapyje.

Ataskaitoje taip pat pažymima, kad „geros valios gestas“ iš dešiniojo kranto baigėsi įtartinai greitai – praėjus vos dviem dienoms po to, kai buvo paskelbta apie kariuomenės išvedimo pradžią. Tai per trumpas laikotarpis šiam manevrui, įsitikinę ekspertai, todėl žvalgyba teigia, kad šis procesas prasidėjo daug anksčiau: prieš tris savaites, kai spalio 22 dieną okupacinė „administracija“ pirmą kartą paragino civilius palikti Chersoną.

 

Greičiausiai į 80 000 evakuotų civilių buvo įtrauktos Rusijos pajėgos civiliais drabužiais, o lygiagrečiai su tuo buvo perkelta ir okupantų karinė technika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(90)
(3)
(87)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: