Visą Ukrainą sudrebinęs video: iškelta neįtikėtina versija, dėl ko galėjo būti nužudytas „Wagner“ smogikas Nužinas  (1)

Istorija apie buvusį Rusijos „Wagner“ grupuotės samdinį Jevgenijų Nužiną, kurį Rusijos samdiniai brutaliai nužudė neva dėl bendradarbiavimo su Ukrainos specialiosiomis tarnybomis, gali būti propagandinė klastotė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai savo „Facebook“ puslapyje parašė buvęs Valstybės Dūmos deputatas Ilja Ponomarevas, dabar gyvenantis Ukrainoje.

Buvusio Valstybės Dūmos deputato Iljos Ponomarevo teigimu, žuvęs Jevgenijus Nužinas galėjo būti „Wagner“ PMC agentas, kuriam nepavyko įsiskverbti į Ukrainos kariuomenę.

„Mano draugai, nusiraminkite dėl Nužino. Ši istorija yra Rusijos specialiųjų tarnybų triukas. Ukraina neišduoda tų, kurie to nenori“, – rašė Ponomarevas.

Anot jo, Rusijos kariškiai galėjo panaudoti Jevgenijumi Nužinui, kad įsiskverbtų į Ukrainos specialiąsias tarnybas su tikslu šnipinėti. Tačiau jis neišlaikė poligrafo testo, buvo suimtas ir galbūt iškeistas į nelaisvėje esančius Ukrainos karius.

Rusijoje jis buvo nužudytas kaip nereikalingas – o iš jo egzekucijos sukurtas propagandinis vaizdo įrašas, kurio tikslas – įbauginti mobilizuotus rusus, pasiruošusius padėti ginklus ir pasiduoti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Nužinas atliko bausmę viename Rusijos kalėjimų už žmogžudystę, tačiau buvo užverbuotas į „Wagner“ grupuotę ir išsiųstas į karą Ukrainoje.

 

Rugsėjo mėnesį kalinys nusprendė pasiduoti Ukrainos kariuomenei. Po to jis davė interviu Ukrainos žurnalistui Jurijui Butusovui, kuriame kritikavo Rusijos valdžią ir teigė, kad planuoja kariauti Ukrainos pusėje.

Rusų išplatintame vaizdo įraše Jevgenijus Nužinas teigia, kad po pasidavimo buvo Kijeve, tačiau buvo pagrobtas lapkričio 11 d. Po to jis pasakė, kad pabudo rūsyje, kur sužinojo, kad bus „teisiamas“. Po to buvusiam kaliniui kūju buvo sudaužyta galva.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(2)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: