[Žinios trumpai] Šis tas naujo: Rusijos lėktuvai smogs dronais  ()

Konstruktorių teigimu, sistema gali būti montuojama naikintuvuose, bombonešiuose ir kitose oro transporto priemonėse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija paskelbė sukūrus technologiją, leidžiančią skrydžio metu lėktuvams paleisti ir susigrąžinti bepiločius orlaivius. Išsamią informaciją pranešė naujienų agentūra TASS, remdamasi Federalinio pramoninės nuosavybės instituto pateikta patentų dokumentacija.

„United Aircraft Corporation" (UAC), priklausanti korporacijai „Rostec", užpatentavo švartavimosi įrenginį, kuris gali sugriebti ir sutalpinti dronus lėktuvo vidaus skyriuje, taip pat juos paleisti skrendant. Kaip pažymėjo kūrėjai, tokia sistema gali būti įdiegta naikintuvuose, strateginiuose bombonešiuose, transporto ir kitų tipų orlaiviuose.

Vidinėje krovinių skyriaus dalyje pritvirtintas sulankstomas rėmas, prisukamuoju elementu sujungtas su erdviniu rėmu. Jį savo ruožtu sudaro dvi lygiagrečios sijos, pritvirtintos išlenktais skersiniais „šonkauliais". Sistema taip pat yra prijungta prie švartavimosi kūgio ir pirminio kontaktinio kūgio, sujungtu trosu prie vyniojimo įrenginio.

Skrydžio metu įrenginys meta rėmą UAV link ir atleidžia trosą su specialiu antgaliu – dronas atskrenda prie jo ir yra užkabinamas kabliu, po to įtraukiamas į vidų. Inžinieriai pastebi, kad dronuose turėtų būti įrengta troso įtempimo sistema, kad būtų išvengta ore siūbavimo. Kai UAV artėja prie rėmo, pirminis kontaktinis kūgis prisiartina prie švartavimosi kūgio, o griebtuvai užsifiksuoja. Po šios procedūros rėmas pakrypsta, užfiksuodamas drono laikiklius.

 

UAV galima paleisti bet kuriame aukštyje, nes jis tvirtinamas ne kaiščiu, o suspaudimo mechanizmu. Pilotui davus komandą paleisti, išsiskleidžia sulankstomas rėmas, užsiveda varikliai ir atsilenkia drono sparnai, o patikrinus visas sistemas, spynos atsidaro ir įrenginys ore gali skristi pats.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(42)
(-35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()