[Žinios trumpai] Rusija skelbia, kad „Ukrainą naikina JAV raketos“  ()

Rusijos nuolatinis atstovas Jungtinėse Tautose Vasilijus Nebenzya po dar vienos agresoriaus surengtos masinės raketų atakos prieš Ukrainą apkaltino Ukrainos oro gynybą ir Vakarų „Ukrainos ginklų pumpavimą“ dėl civilių aukų ir žalos civilinei infrastruktūrai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nebenzya tai pasakė JT Saugumo Tarybos posėdyje.

Agresorės atstovas teigė, kad Ukraina esą dislokuoja savo priešraketines gynybos sistemas tarp gyvenamųjų pastatų.

„Dėl to nuo kurso nukrypusių raketų arba Ukrainos raketų fragmentai pataiko į objektus, į kuriuos Rusija nesitaikė.“

Nebenzya taip pat sakė, kad raketos, kurios trečiadienį pataikė į gyvenamuosius pastatus Kyjive ir Vyšhorode, esą buvo „amerikiečių priešlėktuvinės gynybos raketos, perduotos Kyjivui“.

„Dėl jūsų neapgalvoto Ukrainos ginklų pumpavimo jau žūsta civiliai ne tik Donbase, bet ir Ukrainos miestuose“, – kreipėsi jis į Vakarus.

Lapkričio 23 dienos popietę daugelyje Ukrainos regionų buvo paskelbtas oro pavojus. Apie sprogimus buvo pranešta Odesoje, Mykolajive ir kituose regionuose.

 

Kyjivo gyventojai girdėjo sprogimų garsus įvairiuose rajonuose. Valdžios institucijų duomenimis, nukentėjo ypatingos svarbos infrastruktūros objektai.

Karinės oro pajėgos praneša, kad Rusija į Ukrainą paleido 70 sparnuotųjų raketų, priešlėktuvinė gynyba sunaikino 51 raketą. Nacionalinės policijos duomenimis, Rusijos raketos pataikė į 16 infrastruktūros objektų, žuvo 10 žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(18)
(-17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: