Tai bus galingiausia armada pasaulyje! Į Europą atsiųs daugiau nei 600 F-35 naikintuvų  ()

Per 12 metų penktosios kartos F-35 „Lightning II“ naikintuvų parkas Europoje galėtų padidėti daugiau nei keturis kartus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Italijoje vyksta „Falcon Strike 2022“ pratybos, kurių metu JAV, Nyderlandų ir Italijos oro pajėgos bendrai naudoja ir prižiūri penktos kartos naikintuvus F-35 „Lightning II“. Beje, čia pirmą kartą skrenda lėktuvai su išjungtais radarų atšvaitais.

Į pratybas atvyko įvairių šalių oro pajėgų vadai, kurie aptarė, kaip maksimaliai padidinti F-35 parko efektyvumą. Bendros naikintuvų priežiūros klausimas buvo viena iš pagrindinių temų kariuomenės žurnalistams surengtoje spaudos konferencijoje.

Italijos karinių oro pajėgų vadas generolas Luca Goretti tvirtina, kad F-35 perkėlimo į Nyderlandus atveju būtų atsiųsta dar 100 specialistų. Naikintuvų priežiūros procedūrų suderinimas leis 2–3 kartus sumažinti komandos sudėtį ir sutaupyti biudžeto. Europa jau pademonstravo kryžminį orlaivių aptarnavimo efektyvumą su „Eurofighter“ ir „Tornado“.

Taip pat spaudos konferencijoje buvo paliestas klausimas dėl F-35 oro laivyno dydžio. Italija šiuo metu turi 21 penktos kartos naikintuvus (16 F-35A + 5 F-35B). Nyderlandai turi 32 orlaivius ir per dvejus metus gaus dar 14.

 

JAV karinių oro pajėgų Europoje ir Afrikoje vadas Jamesas Heckeris tikisi, kad bendras F-35 „Lightning II“ skaičius Europoje iki 2034 m. bus daugiau nei 600 orlaivių. Anot generolo, šis oro laivynas bus „labai galingas“ ir pasitarnaus kaip signalas bet kuriam NATO priešininkui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(89)
(2)
(87)

Komentarai ()