[Žinios trumpai] „Prisikariavo“: skelbiama, kas iš tikro nutiko Igoriui Girkinui-Strelkovui Ukrainoje  ()

Garsus Rusijos teroristas, karo nusikaltėlis Igoris Girkinas-Strelkovas prisipažįsta, kad 3 kartus bandė dalyvauti karo veiksmuose prieš Ukrainą, tačiau galiausiai suprato, kad buvo mobilizuotas neteisėtai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Strelkovas, buvęs „DLR“ gynybos ministras, dabar gyvena Maskvoje, nes jo bandymas kariauti Ukrainoje žlugo. Apie tai socialiniame tinkle „VKontakte“ pranešė pats teroristas.

„Bandymas Nr. 3 tiesiogiai dalyvauti karo veiksmuose prieš gerbiamų Kyjivo partnerių ginkluotąsias pajėgas nesibaigė sėkme, nors buvo labai arti to“, – sakė Strelkovas.

Teroristas paaiškino, kad į „DLR“ atvyko spalio pradžioje. Pasak jo, spalio 14 d. jis nuvyko į vieną iš karių registracijos ir įdarbinimo tarnybų ir kreipėsi dėl savanoriškos mobilizacijos į „DLR ginkluotųjų pajėgų“ gretas. Tą dieną jis buvo įtrauktas į „DLR liaudies milicijos“ 1-ojo korpuso motorizuotųjų šaulių brigados kuopą.

„Per daug darbo kelionių kelis kartus lankiausi Donecke. Buvau informuotas (neoficialiai), kad „nenuoseklus“ įtraukimas į „DLR Liaudies miliziją“ kelia nepasitenkinimą aukštesnėje vadovybėje, tačiau jie patikino, kad ši problema laikui bėgant išsispręs. Kol kas formaliai būdamas eilinis“, – informavo Strelkovas.

 

Girkinas tikina, kad į vado pareigas ir su tuo susijusias lengvatas bei regalijas nepretendavo. Anot jo, jis gana ilgai praleido kariniame poligone laikinai eidamas formuojamo bataliono štabo viršininko pareigas.

Lapkričio mėnesį Girkinas su grupe bataliono kovotojų išvyko į Svatovo sritį ir kiek daugiau nei 10 dienų bandė atlikti bataliono štabo viršininko pareigas. Dalinio vieta buvo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų lauko artilerijos ugnies diapazone, tačiau Strelkovas sako, kad jo buvimo metu štabas niekada nebuvo apšaudytas.

 

„Vykdydamas bataliono štabo viršininko pareigas, lapkričio pabaigoje su tam tikru sutrikimu sužinojau, kad ne tik neužėmiau pareigų savo batalione, bet net nebuvau įtrauktas į N pulko sąrašą“, – skundėsi Strelkovas. Nepatekęs į jokius personalo sąrašus Girkinas buvo nusivylęs, nes jautė, kad jei jam kas nors nutiktų mūšio lauke, Rusijos ar „DLR“ pajėgos pristatytų jį kaip nuotykių ieškotoją, o ne oficialių pajėgų narį. Taigi, dabar Girkinas yra Maskvoje ir jaučia, kad jo buvimas Ukrainoje buvo nepageidaujamas aukštesnėje vadovybėje.

(6)
(26)
(-20)

Komentarai ()

Susijusios žymos: