[Žinios trumpai] JK žvalgyba skelbia grandiozinę Kremliaus nesėkmę - įvyko vienas reikšmingiausių pralaimėjimų  ()

Pastaruosius sprogimus aerodromuose prie Riazanės ir Engelso miestų Maskva gali vertinti kaip vieną reikšmingiausių Rusijos gynybos nesėkmių nuo invazijos į Ukrainą pradžios.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-08 [Žinios trumpai] JK žvalgyba skelbia grandiozinę Kremliaus nesėkmę - įvyko vienas reikšmingiausių pralaimėjimų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokios nuomonės laikosi Didžiosios Britanijos žvalgyba, pranešama Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos „Twitter” paskyroje.

Žvalgybos agentūra pažymėjo, kad gruodžio 5 dieną keli atviri šaltiniai pranešė apie sprogimus Engelso oro bazėje Rusijos Saratovo srityje ir Diagilavo aerodrome, netoli Riazanės, į pietryčius nuo Maskvos. Du sunkieji bombonešiai Tu-95 buvo apgadinti Engelse ir trys žmonės žuvo, kai sprogo kuro cisterna Diagilave.

„Sprogimų priežastys nepatvirtintos. Tačiau jei Rusija šiuos incidentus įvertins kaip tyčinius išpuolius, tai tikriausiai laikys juos vienu strategiškai reikšmingiausių nesėkmių nuo invazijos į Ukrainą pradėjimo”, – teigiama ataskaitoje.

Šie objektai yra daug toliau Rusijos teritorijoje nei ankstesni panašūs sprogimai: Engelsas yra daugiau nei 600 km nuo Ukrainos kontroliuojamos teritorijos.

Didžiosios Britanijos žvalgybos duomenimis, Engelsas yra pagrindinė Rusijos tolimojo nuotolio oro pajėgų (LAF) operatyvinė bazė, kurioje bazuojasi daugiau nei 30 sunkiųjų bombonešių. Šie orlaiviai dalyvauja Rusijos „branduolinėje atgrasymo priemonėje", taip pat dažnai buvo naudojami įprastinių sparnuotųjų raketų paleidimui į Ukrainą.

 

„Tikėtina, kad RF reaguos laikinai perkeldama bombonešius į dislokavimo aerodromus. Rusijos vadovybė bandys nustatyti ir taikyti griežtas sankcijas Rusijos karininkams, kurie laikomi atsakingais už įvykusį incidentą”, – pažymėjo Didžiosios Britanijos gynybos ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(3)
(79)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: