Šis ginklas nušlavė Afganistaną, bet dabar JAV nori kuo skubiau jo atsikratyti – kas nutiko su „A-10 Thunderbolt II“  (3)

Jungtinių Valstijų oro pajėgos nori kuo skubiau atsikratyti legendiniais „A-10 Thunderbolt II“ lėktuvais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per karą Irane ir Afganistane „A-10 Thunderbolt II“, aprūpintas 30 mm patranka, sėkmingai atliko daugybę skrydžių. Tačiau JAV oro pajėgos jau keletą metų reikalauja nutraukti atakos lėktuvų eksploataciją.

Taip yra dėl to, kad orlaivis skrenda žemai ir lėtai, todėl negalės pademonstruoti savo efektyvumo, kaip buvo Irake ar Afganistane, prieš šalis, turinčias gerą oro gynybos sistemą. Visų pirma, kilus kariniam konfliktui su Kinija.

JAV oro pajėgos kelis kartus bandė sumažinti „A-10 Thunderbolt II“ kiekį ir orlaivių atnaujinimui skirtas lėšas nukreipti kitiems poreikiams. Tačiau JAV Kongresas nuolat priešinosi tokiam sprendimui. Pavyzdžiui, jis neseniai atmetė prašymą nutraukti 42 atakos lėktuvų eksploataciją.

 

Bet dabar ledai pralaužti. 2023 m. biudžete tarnyba prašo nurašyti 21 orlaivį, kurie yra Fort Veino oro pajėgų nacionalinės gvardijos bazėje Indianoje. Juos pakeis ketvirtos kartos naikintuvų „F-16 Fighting Falcon“ eskadrilė, kurią sudarys 21 orlaivis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(5)
(54)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)

Susijusios žymos: